SPLOŠNO

Brezplačno parkiranje pred terminalom (drop off cona) je omejeno na 10 minut, dodatni čas se zaračuna po veljavnem ceniku (spodaj). Območje kratkotrajnega parkiranja pred terminalom je namenjeno hitremu oddajanju in prevzemanju potnikov.

Trajanje parkiranja

Cena

do 10 minut brezplačno 
11 - 15 minut 2,50 €
15 - 30 minut  7,50 €
30 - 45 minut 15,00 €
vsakih naslednjih 30 minut 10,00 €

Cene veljajo od 1. 3. 2021. DDV (22%) je vključen v ceno.
Za izgubljeno kartico se zaračuna 100 EUR.

 

Za daljše parkiranje so na voljo garažna hiša - PH ter zunanji parkirišči P1 in P2. Do vseh parkirišč vodijo cestne oznake.

10 minut – območje kratkotrajnega parkiranja (drop off cona).

5 min – ostala območja parkiranja (garažna hiša - PH, P1, P2).

Po preteku brezplačnega obdobja se parkirnina zaračuna po veljavnih cenikih za posamezno območje.

Za pregled cenikov obiščite stran: https://www.lju-airport.si/sl/parkiranje-na-letaliscu in preglejte posamezna območja, tako da se pomikate po strani navzdol in s klikom odpirate podstrani s ceniki.

 

 

 

Ceniki so objavljeni pred vhodi na parkirišča ter na spletni strani Letališča Ljubljana pod opisi posameznih možnosti. Pregledujete jih tako, da se pomikate po spletni strani navzdol s kliki na posamezne navedbe cenikov: https://www.lju-airport.si/sl/parkiranje-na-letaliscu/.

 

 

Parkirnino poravnate na parkirni blagajni (znotraj delovnega časa) ali na enem od parkirnih avtomatov (obratujejo 24/7).

V kolikor želite račun na podjetje, se je potrebno za plačilo parkirnine oglasiti na parkirni blagajni. O tem predhodno opozorite blagajničarko.

Vse lokacije in načini za plačilo parkirnine na Letališču so naslednje:

Naprava / pisarna

Lokacija

Načini plačila

Parkirna blagajna

Parkirna hiša - PH, pritličje

plačilne kartice (Mastercard, Visa, Diners)

gotovina

Parkomat 1

Parkirna hiša - PH, pritličje

plačilne kartice (Mastercard, Visa, Diners)

gotovina

Parkomat 2

zunanje parkirišče P1

samo plačilne kartice (Mastercard, Visa, Diners)

Parkomat 3

zunanje parkirišče P2

samo plačilne kartice (Mastercard, Visa, Diners)

Parkomat 4

Drop off območje (pri izhodu)

samo plačilne kartice (Mastercard, Visa, Diners)

Parkomat 5

Terminal A - prihodi

samo plačilne kartice (Mastercard, Visa, Diners)

 

 

V kolikor želite račun na podjetje, se je potrebno za plačilo parkirnine oglasiti na parkirni blagajni. Na to blagajničarko predhodno opozorite. Naknadna izdaja računa na podjetje ni možna.

Na parkomatu računa na podjetje ni možno izdati. Predlagamo, da izpisani račun pripnete potnemu nalogu in na ta način uveljavljate strošek parkiranja v podjetju.

V 15-minutah. Po preteku tega časa, boste morali parkirnino doplačati.

Ugodnejše predplačniške pakete za 8-, 15- in 30-dni parkiranja lahko vplačate na parkirni blagajni. Cenik najdete bolj proti koncu spletne strani: https://www.lju-airport.si/sl/parkiranje-na-letaliscu/.

Navodila za plačilo paketov:

Po vstopu na parkirišče se z vhodnim parkirnim listkom zglasite na parkirni blagajni (v PH), kjer vplačate izbrani paket. Če boste prekoračili čas paketa, boste morali pred izhodom iz parkirišča doplačati razliko (na parkirni blagajni ali parkirnem avtomatu).

Če želite, da vam za želen termin izdamo predračun (v kolikor parkirna blagajna ob vašem prihodu na letališče ne bo odprta), nam pišite na parking@fraport-slovenija.si.

V primeru prekoračitve predplačniškega paketa parkirnino doplačate na parkirni blagajni znotraj delovnega časa, ali na parkomatu.

 

Rezervacija parkirnega mesta tehnično ni možna. Na voljo bi moralo biti dovolj parkirnih mest.

Parkirišče je možno zapustiti le s parkirnim listkom. V kolikor ste prekoračili brezplačni čas, morate predhodno poravnati parkirnino na enem od plačilnih mest (blagajna, parkomati). Pri vstavljanju listka v parkomat pazite, da je listek pravilno obrnjen (koda mora gledati navzgor). Pri plačevanju na parkomatih imate lahko težave, če s parkirnim listkom neprimerno ravnate, torej če listek izpostavite direktnemu soncu ali vlagi, ga zvijate, prepogibate, in podobno.

Parkirišče zapustite tako, da parkirni listek vstavite v režo izhodne parkirne enote pred izhodno zapornico iz parkirišča.

 

 

Pazite, da parkirni listek vstavite v režo, ki je temu namenjena (koda morda gledati navzgor) in ga do konca potisnete v režo. Sledite navodilom na ekranu. Plačilno kartico prislonite k čitalcu ali vstavite v režo za plačilne kartice (kartico do konca potisnete v režo). Sledite navodilom na ekranu. Po zaključeni transakciji vzemite parkirni listek, s katerim lahko zapustite parkirišče.

Parkomati, ki so namenjeni samo sprejemu plačilnih kartic, NE sprejemajo gotovine. Gotovino sprejema le parkomat, ki se nahaja v parkirni hiši (pritličje) in parkirna blagajna.

Ob težavah s plačilom poskusite uporabiti drug parkomat ali prek domofona na parkomatu pokličite parkirno blagajno. Dosegljivost parkirne blagajne je omejena. Izven delovnika parkirne blagajne se lahko zglasite na informacijskem pultu potniškega terminala (odhodni del) in za pomoč zaprosite vodjo prometa.

Težave s plačevanjem lahko povzročajo parkirni listki, s katerimi se neprimerno rokuje, torej če izpostavite listke direktnemu soncu ali vlagi, jih zvijate, prepogibate, in podobno.

 

Parkomatu je verjetno zmanjkalo papirja. Prosimo, pišite na parking@fraport-slovenija.si in poslali vam bomo elektronsko kopijo računa.

Prosimo pišite na parking@fraport-slovenija.si z opisom težave in sliko računa.

Pazite, da je parkirni listek ob vstavitvi v režo čitalca pravilno obrnjen (koda morda gledati navzgor). Težave lahko povzročajo parkirni listki, s katerimi se neprimerno rokuje, torej če listek izpostavite direktnemu soncu ali vlagi, ga zvijate, prepogibate, in podobno.

V kolikor ste parkirnino poravnali in se vam, ob vstavitvi parkirnega listka v režo čitalca, parkirna rampa ne odpre, prek domofona na parkomatu prikličite parkirno blagajno. Dosegljivost parkirne blagajne je omejena. Izven delovnika parkirne blagajne se lahko zglasite na informacijskem pultu potniškega terminala (odhodni del) in za pomoč zaprosite vodjo prometa.

Ob vstopu na napačno parkirišče imate 5 minut (parkirna hiša - PH, parkirišči P1 in P2) ali 10 minut (drop-off cona) časa, da parkirišče zapustite brezplačno. V kolikor se zadržite dalj časa, je potrebno pred izhodom plačati parkirnino po veljavnih cenikih.

Ob izgubi parkirnega listka se lahko zaračuna pavšalni znesek (100,00 EUR za območje drop-off cone ali 4-tedenska parkirnina za ostala parkirišča). V kolikor je možno dokazati dejansko trajanje parkiranja, se ustrezno zaračuna tudi parkirnina.

AMZS klicni center za pomoč na cesti in pri težavah z vozilom. Telefonska številka: +386 1 5305 353.

SEZONSKE KARTICE ZA PARKIRANJE

Izpolnite naročilnico in jo pošljite na parking@fraport-slovenija.si, nato prejmete nadaljnja navodila.

  • Polletna ali letna kartica (PDF naročilnice), način plačila: po izdanem računu v enkratnem znesku.
  • Kartica za vstop v drop-off cono (PDF naročilnice) za pravne osebe, način plačila: mesečni obračun.
  • Kartica z dobroimetjem (PDF naročilnice), način plačila: predplačilo, velja za parkiranje na vseh območjih.

 

 

 

Možnost 1:

Izpolnite naročilnico in jo pošljite na parking@fraport-slovenija.si, nato prejmete nadaljnja navodila.

Možnost 2:

  • Med delavnikom parkirne blagajne lahko obnovo kartice skupaj z naročilnico uredite na licu mesta.

IMETNIKI PARKIRNIH VAVČERJEV

Imetniki parkirnih vavčerjev imajo možnost parkiranja na zunanjem parkirišču P2. Ob prihodu na parkirišče vzamete vstopni parkirni listek, s katerim se pred odhodom s parkirišča oglasite na parkirni blagajni. Na podlagi predloženega parkirnega vavčerja in parkirnega listka, vam bo blagajničarka omogočila prost izhod. V kolikor nimate natisnjenega vavčerja, ga morate pred odobritvijo izhoda iz parkirišča posredovati po e-pošti: park@farport-slovenija.si. 

V primeru, da ste imetnik parkirnega vavčerja, vendar ste parkirali na zunanjem parkirišču P1 ali parkirni hiši - PH, je potrebno doplačilo, ki ga ravno tako poravnate na parkirni blagajni. Informacija o doplačilu je navedena na vašem parkirnem vavčerju.

V takem primeru so na okencu parkirne blagajne objavljena navodila. Parkirna blagajna se nahaja v pritličju parkirne hiše.

 

 

 

IMETNIKI DINERS KARTIC

Redno poravnate parkirnino na parkomatu in potem o tem obvestite osebno asistenco Exclusive. Navodilo ste prejeli po e-pošti s strani Diners Exclusive kluba, ogled obvestila je možen tudi tukaj.

PARKIRANJE ZA INVALIDE

Posamezniki z invalidnostjo, imajo ob predložitvi invalidske in osebne izkaznice odobreno brezplačno parkiranje.

Pred izhodom iz parkirišča se z vhodnim parkirnim listkom oglasite na parkirni blagajni. Delavnik parkirne blagajne je objavljen tukaj.

Najbližja invalidom prijazna parkirna mesta so v parkirni hiši - PH in na zunanjem parkirišču P1 (nasproti odhodnega terminala).

OBISKOVALCI AMBULANTE

Obiskovalci ambulante imajo odobren popust za parkiranje.

V parkirni hiši - PH in na zunanjem parkirišču P1 se prvi dve uri obračunata s 50% popustom na veljavne cene, na zunanjem parkirišču P2 sta prvi dve uri brezplačni, daljše parkiranje se obračuna skladno s cenikom.

Za več informacij vezanih na način plačila z odobrenim popustom vprašajte v ambulanti.

ELEKTRIČNE POLNILNICE

Električna polnilnica za potnike je na voljo v parkirni hiši - PH v etaži 1B. Polnjenje je brezplačno, plača pa se parkirnina po ceniku parkiranja v garažni hiši.

Parkirnega mesta ni možno rezervirati.

Moč električnega priključka je 2 x 32A, vtičnici sta IEC 62196Type2 Mode3 (Mennekes).

VOZIČKI ZA PRTLJAGO

  • Ob novi avtobusni postaji, v neposredni bližini zunanjega parkirišča P1.
  • V pritličju parkirne hiše (PH) pred izhodom.
  • Pred vhodom v odhodno avlo Terminala A (novi del).

Iskanje

Zapri