Pogoj za vstop na letalo

Pred letom se morajo vsi potniki na let tudi prijaviti. To lahko storite preko spleta ali pa prijavo opravite na letališču. Pozorni bodite na odpiralne čase prijavnih okenc, saj se ti pri posameznih prevoznikih razlikujejo. Priporočamo, da na letališče pridete vsaj 2 uri pred odhodom letala, da boste lahko pravočasno opravili vse formalnosti.

 

Spletna prijava na let

Prijavo na let prek spleta opravite na spletnih straneh prevoznika, s katerim potujete. Seznam prevoznikov najdete tukaj

Prijava na let na letališču

Prijavna okenca v prostoru za prijavo na let so označena z napisi prevoznika in razredom potovanja.

Potniki, ki do določenega časa ne bodo čakali v vrsti za prijavo na let, nanj ne bodo sprejeti. Vkrcanje potnikov bo zaključeno 20 minut pred poletom letala. Potniki, ki v tem času ne bodo na izhodu, na let ne bodo sprejeti. Zaradi navedenih omejitev prihod potnikom na letališče priporočamo 2,5 do 2 uri pred odhodom letala. 

Prijavna okenca se običajno odpirajo 120 minut pred odhodom letala in zaprejo 30 minut pred odhodom ali prej, odvisno od prevoznika. Enako velja tudi za čarterske lete.

Ob prijavi na let oddate osebju vozovnico ali potrdilo o kupljeni vozovnici in potovalne dokumente ter na tehnico položite prtljago, ki jo nameravate oddati. Ob zaključku vam izdajo vstopni kupon in potrdila o oddani prtljagi.

Če potujete s prtljago, ki jo je treba prijaviti in oddati, morate na prijavnem okencu letalskega prevoznika pokazati svoj vstopni kupon in potovalne dokumente. Če vstopnega kupona nimate pri sebi, letališko osebje obvestite, da ste že opravili prijavo na let prek spleta, osebje pa vam bo izdalo nove vstopne kupone.

fraport Icon Opozorilo

Ročna in oddana prtljaga

Pred potovanjem se pri izbranem letalskem prevozniku pozanimajte glede dovoljene teže in dimenzij ročne in oddane prtljage. Vse kose prtljage označite s svojimi podatki. Prtljage nikoli ne pustite brez nadzora - ves čas jo imejte pri sebi.

Pravice letalskih potnikov

Iskanje

Zapri