Informacije

6. november

Z Letališča Ljubljana poletite direktno na 24 destinacij

Mreža povezav v zimski sezoni 2023 in poletni sezoni 2024 bo potnikom omogočala, da z Letališča Ljubljana direktno poletijo na 24 destinacij, preko večjih vozlišč pa še dlje. Kam boste poleteli vi?

26. oktober

Okrepljen zimski vozni red: 15 rednih prevoznikov na 18 destinacij

V nedeljo, 29. oktobra, bo letalski promet prešel na zimski vozni red. Z ljubljanskega letališča bo s 15 rednimi letalskimi prevozniki do konca marca 2024 mogoče potovati neposredno na 18 destinacij. V primerjavi z lanskim bodo dodane povezave v Luksemburg, Skopje in Prištino, prvič bodo v zimski sezoni na voljo leti prevoznika British Airways na londonski Heathrow. Okrepljena bo tudi pogostost letov v Istanbul, Dubaj, Zürich in Beograd. V začetku oktobra smo na ljubljanskem letališču oskrbeli že milijontega potnika, do konca leta jih bomo predvidoma našteli več kot 1,2 milijona, dobrih 20 odstotkov več kot lani.

11. oktober

Na parkirišču P1 odprt polnilni park za hitro in enostavno polnjenje električnih vozil

Skupina Petrol in Fraport Slovenija sta na ljubljanskem letališču na parkirišču P1 v neposredni bližini potniškega terminala odprla polnilni park s štirimi e-polnilnicami, ki naenkrat lahko zagotovijo energijo za osem električnih vozil. Polnilnice so bile postavljene v okviru evropskega projekta MULTI-E, katerega glavni cilj je med drugim tudi razvoj storitev mobilnosti in polnilne infrastrukture za električna vozila. S tem projektom Petrol in Fraport Slovenija dokazujeta izpolnjevanje lastne vizije in poslanstva k razogljičenju družbe ter k zeleni prihodnosti.   

Iskanje

Zapri