Informacije

ukrepi covid

Zaščitni ukrepi Covid-19

Na Letališču Ljubljana zagotavljamo preventivne ukrepe za varnost potnikov in zaposlenih. Prosimo, da se pred potovanjem z njimi seznanite in se jih držite. Želimo vam prijetno in varno potovanje.

Preverite zašcitne ukrepe Covid-19
26. maj

Izpolnite vprašalnik o trajnostnem razvoju

Družba Fraport Slovenija usklajuje svoje poslovanje z načeli trajnostnega razvoja, saj načela in elemente trajnosti prepoznavamo kot bistveno prvino prihodnosti, zato že izvajamo korake v skladu s tem trendom.

19. maj

Povezljivost vse večja, nekatere letalske povezave po številu potnikov že okrevale na raven iz leta 2019

Mreža poletov z ljubljanskega letališča je v poletnem voznem redu 2023 okrepljena – 18 prevoznikov ponuja povezave na 22 destinacij, v vrhuncu sezone bo na voljo več kot 130 letov na teden. Povezljivost izboljšujejo pogostejši leti do pomembnih vozlišč, ponudba destinacij je obogatena z vrnjenimi povezavami. Prevoznik Aegean Airlines junija vzpostavlja lete v Atene, Wizz Air bo septembra predstavil novo povezavo v Skopje. V obdobju od januarja do aprila je bila zabeležena 51-odstotna rast potnikov. Ob povečanem povpraševanju nekatere povezave že dosegajo ravni prepeljanih potnikov v letu 2019.

17. maj

Letališče Ljubljana s certifikatom PHSRA

Fraport Slovenija je bil uspešen pri presoji o izvajanju predpisanih in priporočenih ukrepov za zagotavljanje zdravega in varnega letališkega okolja. S tem je pridobil certifikat PHSRA (Public Health & Safety Readiness accreditation), ki ga podeljuje mednarodno združenje letališč ACI (Airport Council International). Ljubljansko letališče se tako pridružuje družini letališč, ki proaktivno in potrjeno zagotavljajo varne pogoje za potnike in za zaposlene ter zmanjšujejo tveganja morebitnih zdravstvenih kriz na poslovanje.  

Iskanje

Zapri