Novice za

6. 6. 2023

Aegean Airlines z ljubljanskega letališča v Atene, rast potnikov v maju 30-odstotna

Mreža poletov z ljubljanskega letališča je bogatejša za novo destinacijo. Redne lete v Atene je v torek, 6. junija, vzpostavil prevoznik Aegean Airlines, ki bo v Grčijo letel dvakrat tedensko. V maju je prek Brnika potovalo več kot 110.000 potnikov, 30 odstotkov več kot maja lani. V poletnih mesecih pričakujemo nadaljevanje trenda občutne rasti potnikov. 18 prevoznikov v poletnem voznem redu ponuja redne lete na 22 destinacij. V vrhuncu sezone bo na rednih povezavah na voljo za petino več letalskih sedežev kot lani v enakem obdobju, število letov bo večje za četrtino.

26. 5. 2023

Izpolnite vprašalnik o trajnostnem razvoju

Družba Fraport Slovenija usklajuje svoje poslovanje z načeli trajnostnega razvoja, saj načela in elemente trajnosti prepoznavamo kot bistveno prvino prihodnosti, zato že izvajamo korake v skladu s tem trendom.

26. 5. 2023

S prvim letom v Grčijo odprta glavna čarterska sezona

S prvim letošnjim čarterskim letom v Grčijo smo na ljubljanskem letališču vstopili v glavno sezono počitniških potovanj. Z organiziranimi leti pod okriljem turističnih agencij bo med poletjem mogoče poleteti direktno na najbolj priljubljene destinacije v Sredozemlju in širše. Poletna sezona 2023, ki traja do konca oktobra, bo postregla z leti na 39 destinacij v 20 državah. Rast čarterskega prometa je spodbudna. Pričakujemo, da se bo število potnikov v tem segmentu že letos povzpelo na raven, ki smo jo beležili pred epidemijo covida-19, saj naj bi na čarterskih letih oskrbeli več kot 150.000 potnikov.

19. 5. 2023

Povezljivost vse večja, nekatere letalske povezave po številu potnikov že okrevale na raven iz leta 2019

Mreža poletov z ljubljanskega letališča je v poletnem voznem redu 2023 okrepljena – 18 prevoznikov ponuja povezave na 22 destinacij, v vrhuncu sezone bo na voljo več kot 130 letov na teden. Povezljivost izboljšujejo pogostejši leti do pomembnih vozlišč, ponudba destinacij je obogatena z vrnjenimi povezavami. Prevoznik Aegean Airlines junija vzpostavlja lete v Atene, Wizz Air bo septembra predstavil novo povezavo v Skopje. V obdobju od januarja do aprila je bila zabeležena 51-odstotna rast potnikov. Ob povečanem povpraševanju nekatere povezave že dosegajo ravni prepeljanih potnikov v letu 2019.

17. 5. 2023

Letališče Ljubljana s certifikatom PHSRA

Fraport Slovenija je bil uspešen pri presoji o izvajanju predpisanih in priporočenih ukrepov za zagotavljanje zdravega in varnega letališkega okolja. S tem je pridobil certifikat PHSRA (Public Health & Safety Readiness accreditation), ki ga podeljuje mednarodno združenje letališč ACI (Airport Council International). Ljubljansko letališče se tako pridružuje družini letališč, ki proaktivno in potrjeno zagotavljajo varne pogoje za potnike in za zaposlene ter zmanjšujejo tveganja morebitnih zdravstvenih kriz na poslovanje.  

11. 4. 2023

Finnair ponovno z ljubljanskega letališča v Helsinke

Po treh letih prekinitve letenja se na Letališče Jožeta Pučnika Ljubljana vrača prevoznik Finnair. Danes, 10. aprila, ponovno vzpostavlja lete v Helsinke. Slovenijo bo s Finsko povezoval štirikrat na teden. V poletnem voznem redu bo lete z Brnika ponujalo 18 rednih prevoznikov na 21 destinacij. Novost prihaja z junijem, ko bo lete v Atene ponudil Aegean Airlines.

24. 3. 2023

V poletnem voznem redu 18 prevoznikov na 21 destinacij

V nedeljo, 26. marca bo v letalskem prometu začel veljati poletni vozni red. Na ljubljansko letališče prinaša pestrejšo ponudbo letov, z nekaj novostmi in bolj pogostimi leti, predvsem na pomembna vozlišča, prek katerih je zagotovljena povezljivost s celim svetom. Že aprila bo nabor destinacij razširil Finnair z leti v Helsinke, od junija naprej bo mogoče z rednimi leti prevoznika Aegean Airlines poleteti v Atene. Bogatejša bo tudi ponudba čarterskih letov, ki bodo povezovali s priljubljenimi počitniškimi destinacijami, predvsem po Sredozemlju. 

24. 3. 2023

Zaradi stavke osebja na nemških letališčih odpoved vseh letov Lufthanse v Frankfurt in München v ponedeljek

Zaradi napovedane enodnevne stavke osebja na več nemških letališčih, tudi v Frankfurtu in Münchnu, so nekateri leti Lufthanse z ljubljanskega letališča v nedeljo, 26. marca in ponedeljek, 27. marca, odpovedani.

7. 3. 2023

Začetek leta z občutno rastjo potnikov, v poletni sezoni večja ponudba letov

Na ljubljanskem letališču v prvih dveh mesecih letošnjega leta beležimo občutno rast potniškega prometa. V primerjavi z enakim obdobjem v 2022 je z Brnika potovalo 62 odstotkov več potnikov. Poletna sezona obeta novo povezavo v Atene s prevoznikom Aegean Airlines, Finnair bo po triletnem premoru vrnil lete v Helsinke.

2. 2. 2023

Nov telesni skener za učinkovitejši in prijaznejši varnostni pregled potnikov

Fraport Slovenija je na ljubljanskem letališču na točki za varnostni pregled potnikov namestil sodoben telesni skener. Tehnološka novost bo omogočila večjo varnost, višjo pretočnost potnikov pri varnostnem pregledu ter izboljšala uporabniško izkušnjo.

10. 1. 2023

Priporočila za potnike, ki potujejo na Kitajsko ali se s Kitajske vračajo

Če v kratkem potujete na Kitajsko ali se od tam vračate v Slovenijo, preverite priporočila NIJZ.

23. 12. 2022

Kmalu večja ponudba letov v Dubaj in Istanbul, v poletni sezoni pogosteje na večino destinacij

Letalski prevozniki krepijo letenje z ljubljanskega letališča. V prihodnjem tednu flydubai povečuje frekvenco letenja v Dubaj, kamor bo ponujal dnevne lete. Še v zimski sezoni bo povezavo z Brnika v Istanbul nadgradil Turkish Airlines, pomembne okrepitve za povezljivosti obeta poletna sezona 2023, ki bo prinesla tudi novost – redne lete v Atene bo vzpostavil prevoznik Aegean Airlines.

30. 11. 2022

10 čudovitih prazničnih destinacij

V prednovoletnem času mesta po vsem svetu zažarijo v soju tisočerih prazničnih luči, z božičnih stojnic pa zadiši po slastnem pecivu in toplih napitkih. Če bi se tudi vi radi sprehodili po okrašenih mestnih ulicah in trgih ter obiskali katerega izmed božičnih sejmov v tujini, smo za vas pripravili izbor 10 čudovitih prazničnih destinacij, kamor lahko ugodno poletite z našega letališča.

29. 11. 2022

Fraportu Slovenija nagrada za najboljše letno poročilo

Časnik Finance je že 23. leto zapored podelil najbolj prestižno strokovno nagrado v poslovnem poročanju - najboljše letno poročilo. Za Trajnostno poročilo 2021 je komisija Fraportu Slovenija podelila glavno nagrado v kategoriji Najboljše letno poročilo med velikimi družbami, ki niso subjekti javnega interesa po ZGD.

27. 10. 2022

V zimskem voznem redu z Brnika 12 prevoznikov na 14 destinacij

Prihajajočo nedeljo, 30. oktobra, bo v letalskem prometu začel veljati zimski vozni red. Z ljubljanskega letališča bo z 12 rednimi letalskimi prevozniki do konca marca 2023 mogoče potovati neposredno na 14 destinacij. S čarterskimi leti se bodo lahko potniki na jesenske počitnice odpravili na priljubljene destinacije v Egiptu, Turčiji in Španiji ter na Malto. Do konca septembra smo na ljubljanskem letališču našteli skoraj 750.000 potnikov, kar je 174 odstotkov več kot v primerljivem obdobju lani.

20. 9. 2022

Šest prevoznikov s pogostejšimi leti z ljubljanskega letališča v zimski sezoni

Pred nastopom zimske sezone letalski prevozniki zaključujejo svoje vozne rede letov z ljubljanskega letališča. Trenutne napovedi kažejo, da bodo imeli potniki v primerjavi s poletno sezono več možnosti za lete na šest destinacij: Amsterdam, Beograd, Dubaj, Istanbul, Podgorica in Zürich. V vrhuncu poletne sezone je bil potniški promet pester. V avgustu je prek ljubljanskega letališča potovalo več kot 122.000 potnikov, 68 % več kot v lanskem avgustu. Fraport Slovenija pričakuje podobno nadaljevanje rasti potnikov v septembru, tudi ob pomoči čarterskega prometa.  

26. 7. 2022

Zaradi napovedane stavke Lufthansinega osebja jutri odpovedani leti v Frankfurt in München

Zaradi napovedane stavke letališkega osebja Lufthanse na letališčih v Frankfurtu in Münchnu so v sredo, 27. 7. odpovedani tudi leti z ljubljanskega letališča na omenjeni destinaciji.

1. 7. 2022

Nov potniški terminal ob prvi obletnici delovanja poln življenja

Pred natanko letom dni je Fraport Slovenija na ljubljanskem letališču odprl nov potniški terminal. Prvi potniki so s sodobnega objekta, ki uporabnikom ponuja višjo kakovost in večjo pestrost storitev ter boljše delovno okolje, poleteli 1. julija 2021. Danes je  terminal poln življenja, saj se ob sproščanju omejitev potovanj in naraščajočem povpraševanju po letih število potnikov strmo vzpenja. Terminal se še naprej razvija – na prvo obletnico njegovega delovanja je bil uradno odprt razširjen del brezcarinske trgovine z gostinsko ponudbo All Yours.

22. 6. 2022

V mreži letov z ljubljanskega letališča še Tivat in Tel Aviv

Mrežo letov z ljubljanskega letališča sta dopolnili še zadnji dve od napovedanih povezav za letošnjo poletno sezono. Preteklo nedeljo je prevoznik Air Montenegro ponovno vzpostavil letenje v Tivat, izraelski prevoznik Israir Airlines pa je včeraj vrnil lete v Tel Aviv. Z nastopom šolskih počitnic naslednji teden bo na voljo tudi najobsežnejše število čarterskih letov v letošnjem poletnem voznem redu. V najbolj prometnem obdobju bodo potniki z ljubljanskega letališča lahko leteli z okoli 140 leti na teden.

31. 5. 2022

Air France dvakrat dnevno z ljubljanskega letališča v Pariz

Letalski prevoznik Air France krepi povezavo z ljubljanskega letališča v Pariz. Število frekvenc bo z današnjim dnem podvojil – na letališče Charles de Gaulle bo letel dvakrat na dan. Tako bo ponudil večji obseg letenja, kot ga je z ljubljanskega letališča zagotavljal pred epidemijo Covida-19.

Iskanje

Zapri