Novice za

24. 3. 2023

Zaradi stavke osebja na nemških letališčih odpoved vseh letov Lufthanse v Frankfurt in München v ponedeljek

Zaradi napovedane enodnevne stavke osebja na več nemških letališčih, tudi v Frankfurtu in Münchnu, so nekateri leti Lufthanse z ljubljanskega letališča v nedeljo, 26. marca in ponedeljek, 27. marca, odpovedani.

24. 3. 2023

V poletnem voznem redu 18 prevoznikov na 21 destinacij

V nedeljo, 26. marca bo v letalskem prometu začel veljati poletni vozni red. Na ljubljansko letališče prinaša pestrejšo ponudbo letov, z nekaj novostmi in bolj pogostimi leti, predvsem na pomembna vozlišča, prek katerih je zagotovljena povezljivost s celim svetom. Že aprila bo nabor destinacij razširil Finnair z leti v Helsinke, od junija naprej bo mogoče z rednimi leti prevoznika Aegean Airlines poleteti v Atene. Bogatejša bo tudi ponudba čarterskih letov, ki bodo povezovali s priljubljenimi počitniškimi destinacijami, predvsem po Sredozemlju. 

7. 3. 2023

Začetek leta z občutno rastjo potnikov, v poletni sezoni večja ponudba letov

Na ljubljanskem letališču v prvih dveh mesecih letošnjega leta beležimo občutno rast potniškega prometa. V primerjavi z enakim obdobjem v 2022 je z Brnika potovalo 62 odstotkov več potnikov. Poletna sezona obeta novo povezavo v Atene s prevoznikom Aegean Airlines, Finnair bo po triletnem premoru vrnil lete v Helsinke.

2. 2. 2023

Nov telesni skener za učinkovitejši in prijaznejši varnostni pregled potnikov

Fraport Slovenija je na ljubljanskem letališču na točki za varnostni pregled potnikov namestil sodoben telesni skener. Tehnološka novost bo omogočila večjo varnost, višjo pretočnost potnikov pri varnostnem pregledu ter izboljšala uporabniško izkušnjo.

10. 1. 2023

Priporočila za potnike, ki potujejo na Kitajsko ali se s Kitajske vračajo

Če v kratkem potujete na Kitajsko ali se od tam vračate v Slovenijo, preverite priporočila NIJZ.

23. 12. 2022

Kmalu večja ponudba letov v Dubaj in Istanbul, v poletni sezoni pogosteje na večino destinacij

Letalski prevozniki krepijo letenje z ljubljanskega letališča. V prihodnjem tednu flydubai povečuje frekvenco letenja v Dubaj, kamor bo ponujal dnevne lete. Še v zimski sezoni bo povezavo z Brnika v Istanbul nadgradil Turkish Airlines, pomembne okrepitve za povezljivosti obeta poletna sezona 2023, ki bo prinesla tudi novost – redne lete v Atene bo vzpostavil prevoznik Aegean Airlines.

30. 11. 2022

10 čudovitih prazničnih destinacij

V prednovoletnem času mesta po vsem svetu zažarijo v soju tisočerih prazničnih luči, z božičnih stojnic pa zadiši po slastnem pecivu in toplih napitkih. Če bi se tudi vi radi sprehodili po okrašenih mestnih ulicah in trgih ter obiskali katerega izmed božičnih sejmov v tujini, smo za vas pripravili izbor 10 čudovitih prazničnih destinacij, kamor lahko ugodno poletite z našega letališča.

29. 11. 2022

Fraportu Slovenija nagrada za najboljše letno poročilo

Časnik Finance je že 23. leto zapored podelil najbolj prestižno strokovno nagrado v poslovnem poročanju - najboljše letno poročilo. Za Trajnostno poročilo 2021 je komisija Fraportu Slovenija podelila glavno nagrado v kategoriji Najboljše letno poročilo med velikimi družbami, ki niso subjekti javnega interesa po ZGD.

27. 10. 2022

V zimskem voznem redu z Brnika 12 prevoznikov na 14 destinacij

Prihajajočo nedeljo, 30. oktobra, bo v letalskem prometu začel veljati zimski vozni red. Z ljubljanskega letališča bo z 12 rednimi letalskimi prevozniki do konca marca 2023 mogoče potovati neposredno na 14 destinacij. S čarterskimi leti se bodo lahko potniki na jesenske počitnice odpravili na priljubljene destinacije v Egiptu, Turčiji in Španiji ter na Malto. Do konca septembra smo na ljubljanskem letališču našteli skoraj 750.000 potnikov, kar je 174 odstotkov več kot v primerljivem obdobju lani.

20. 9. 2022

Šest prevoznikov s pogostejšimi leti z ljubljanskega letališča v zimski sezoni

Pred nastopom zimske sezone letalski prevozniki zaključujejo svoje vozne rede letov z ljubljanskega letališča. Trenutne napovedi kažejo, da bodo imeli potniki v primerjavi s poletno sezono več možnosti za lete na šest destinacij: Amsterdam, Beograd, Dubaj, Istanbul, Podgorica in Zürich. V vrhuncu poletne sezone je bil potniški promet pester. V avgustu je prek ljubljanskega letališča potovalo več kot 122.000 potnikov, 68 % več kot v lanskem avgustu. Fraport Slovenija pričakuje podobno nadaljevanje rasti potnikov v septembru, tudi ob pomoči čarterskega prometa.  

26. 7. 2022

Zaradi napovedane stavke Lufthansinega osebja jutri odpovedani leti v Frankfurt in München

Zaradi napovedane stavke letališkega osebja Lufthanse na letališčih v Frankfurtu in Münchnu so v sredo, 27. 7. odpovedani tudi leti z ljubljanskega letališča na omenjeni destinaciji.

1. 7. 2022

Nov potniški terminal ob prvi obletnici delovanja poln življenja

Pred natanko letom dni je Fraport Slovenija na ljubljanskem letališču odprl nov potniški terminal. Prvi potniki so s sodobnega objekta, ki uporabnikom ponuja višjo kakovost in večjo pestrost storitev ter boljše delovno okolje, poleteli 1. julija 2021. Danes je  terminal poln življenja, saj se ob sproščanju omejitev potovanj in naraščajočem povpraševanju po letih število potnikov strmo vzpenja. Terminal se še naprej razvija – na prvo obletnico njegovega delovanja je bil uradno odprt razširjen del brezcarinske trgovine z gostinsko ponudbo All Yours.

22. 6. 2022

V mreži letov z ljubljanskega letališča še Tivat in Tel Aviv

Mrežo letov z ljubljanskega letališča sta dopolnili še zadnji dve od napovedanih povezav za letošnjo poletno sezono. Preteklo nedeljo je prevoznik Air Montenegro ponovno vzpostavil letenje v Tivat, izraelski prevoznik Israir Airlines pa je včeraj vrnil lete v Tel Aviv. Z nastopom šolskih počitnic naslednji teden bo na voljo tudi najobsežnejše število čarterskih letov v letošnjem poletnem voznem redu. V najbolj prometnem obdobju bodo potniki z ljubljanskega letališča lahko leteli z okoli 140 leti na teden.

31. 5. 2022

Air France dvakrat dnevno z ljubljanskega letališča v Pariz

Letalski prevoznik Air France krepi povezavo z ljubljanskega letališča v Pariz. Število frekvenc bo z današnjim dnem podvojil – na letališče Charles de Gaulle bo letel dvakrat na dan. Tako bo ponudil večji obseg letenja, kot ga je z ljubljanskega letališča zagotavljal pred epidemijo Covida-19.

24. 5. 2022

British Airways ponovno z ljubljanskega letališča v London

British Airways bo z ljubljanskega letališča danes ponovno vzpostavil lete na londonski Heathrow. Britanski prevoznik bo na eno največjih svetovnih letalskih vozlišč ponujal pet letov tedensko – vsak torek, sredo, petek, soboto in nedeljo. Povezavo bo v primerjavi s preteklo sezono okrepil, z zgodnejšim začetkom in pogostejšim letenjem.   

13. 5. 2022

Strma rast potniškega prometa na Brniku, tovorni promet rekordno

Promet na ljubljanskem letališču je vse bolj živahen. Pri številu oskrbljenih potnikov se nadaljuje pozitiven trend rasti – v prvih štirih mesecih letošnjega leta je prek Brnika potovalo sedemkrat več potnikov kot lani v enakem obdobju. Okrevanje prometa je v skladu z napovedmi upravljalca letališča in primerljivo z okrevanjem »čistega« mednarodnega prometa v Evropi.

15. 4. 2022

Transavia France z novo letalsko povezavo na pariški Orly

Včeraj smo na ljubljanskem letališču pozdravili novo letalsko povezavo. Lete na pariško letališče Orly je vzpostavil nizkostroškovni prevoznik Transavia France, ki je del skupine Air France KLM. V francosko prestolnico bo letel dvakrat na teden in tako obstoječo ponudbo letov v Pariz, ki jih na letališče Charles de Gaulle zagotavlja Air France, razširil z večernimi leti ob četrtkih in nedeljah. Fraport Slovenija ob ugodnih razmerah pričakuje, da bo povezava prerasla v celoletno.

24. 3. 2022

Fraport Slovenija uspešno obnovil certifikat Airport Health Accreditation

Mednarodno združenje letališč ACI (Airport Council International) je na podlagi utemeljitev, da ljubljansko letališče sledi najboljši praksi in izvaja ključne ukrepe za preprečevanje nadaljnjega širjenja Covid-19, našemu letališču podaljšalo veljavnost pridobljenega AHA certifikata.

14. 3. 2022

V poletni sezoni večja ponudba letov z ljubljanskega letališča

Okrepljeno povpraševanje po letih kaže, da se evropski letalski promet izvija iz primeža pandemije Covida-19. Ljubljansko letališče v prihajajočem obdobju pričakuje večjo ponudbo letov v primerjavi z lansko sezono. V vrhuncu poletne sezone bo število tedenskih frekvenc rednih letalskih prevoznikov bistveno večje kot lani. Obeta se tudi močna čarterska sezona.

25. 2. 2022

Imamo srečnega nagrajenca nagradne igre za polet v ZDA!

S Turkish Airlines, ki ljubljansko letališče s svetom povezuje prek Istanbula, smo organizirali nagradno igro, v kateri so se naši sledilci na družbenih medijih lahko potegovali za dve letalski vozovnici v ZDA. Nagradna igra je zaključena, imamo srečnega nagrajenca. 

Iskanje

Zapri