Novice za

12. 3. 2024

Izvajanje šolskih letov

V torek, 12. 3., predvidoma med 10:45 in 15. uro, bo prevoznik Transavia z letalom tipa boeing 737 na ljubljanskem letališču izvajal šolske lete. V tem času bo opravil 25 vzletov. 

 

5. 3. 2024

Zaradi stavke Lufthansinega letališkega osebja odpovedani nekateri leti

Zaradi stavke osebja zemeljske oskrbe Lufthanse na več nemških letališčih, bodo nekateri leti Lufthanse z ljubljanskega letališča v naslednjih dneh odpovedani.

29. 1. 2024

Norwegian od aprila z ljubljanskega letališča v Kopenhagen

Konec aprila v Slovenijo prihaja nov letalski prevoznik, Norwegian. Vzpostavil bo povezavo z dansko prestolnico ter izboljšal povezljivost z nordijskimi državami. Ponudil bo namreč tudi dobre možnosti nadaljevanja poti prek bogatega nabora povezav letališča Kopenhagen, največjega severnoevropskega letalskega vozlišča. V poletnem voznem redu bo mreža letov z ljubljanskega letališča po napovedih prevoznikov ponudila vsaj 26 povezav. Potniki se bodo lahko razveselili treh novih – poleg Kopenhagna še Madrida in Rige.

9. 1. 2024

60 let potniškega prometa na Brniku v znamenju močne rasti števila potnikov

Mineva 60 let odkar je na ljubljanskem letališču stekel potniški promet. Prve redne povezave z Beogradom, Dubrovnikom in Londonom je zagotavljala tedanja jugoslovanska letalska družba JAT, Adria-aviopromet pa je letela v Beograd in Alžir. Začetki so bili skromni, v letu 1964 je bilo prepeljanih 78.000 potnikov. Danes Letališče Jožeta Pučnika Ljubljana predstavlja sodobno in učinkovito regionalno vstopno točko - stičišče priložnosti za posameznika, družbo ter širšo globalno skupnost. Častitljivi jubilej obeležuje v znamenju močne rasti potniškega prometa in uspešnega okrevanja po zahtevnem obdobju, v katerem je ob stečaju Adrie Airways ostalo brez največjega poslovnega partnerja in se ob pandemiji covida-19 spopadlo z nepredstavljivo izgubo prometa. Leto 2023 je ljubljansko letališče zaključilo s 30-odstotno letno rastjo števila potnikov - čezenj je potovalo več kot 1.270.000 potnikov. V poletnem voznem redu bo lete na 26 povezavah ponujalo 22 rednih letalskih prevoznikov.

6. 11. 2023

Z Letališča Ljubljana poletite direktno na 24 destinacij

Mreža povezav v zimski sezoni 2023 in poletni sezoni 2024 bo potnikom omogočala, da z Letališča Ljubljana direktno poletijo na 24 destinacij, preko večjih vozlišč pa še dlje. Kam boste poleteli vi?

26. 10. 2023

Okrepljen zimski vozni red: 15 rednih prevoznikov na 18 destinacij

V nedeljo, 29. oktobra, bo letalski promet prešel na zimski vozni red. Z ljubljanskega letališča bo s 15 rednimi letalskimi prevozniki do konca marca 2024 mogoče potovati neposredno na 18 destinacij. V primerjavi z lanskim bodo dodane povezave v Luksemburg, Skopje in Prištino, prvič bodo v zimski sezoni na voljo leti prevoznika British Airways na londonski Heathrow. Okrepljena bo tudi pogostost letov v Istanbul, Dubaj, Zürich in Beograd. V začetku oktobra smo na ljubljanskem letališču oskrbeli že milijontega potnika, do konca leta jih bomo predvidoma našteli več kot 1,2 milijona, dobrih 20 odstotkov več kot lani.

11. 10. 2023

Na parkirišču P1 odprt polnilni park za hitro in enostavno polnjenje električnih vozil

Skupina Petrol in Fraport Slovenija sta na ljubljanskem letališču na parkirišču P1 v neposredni bližini potniškega terminala odprla polnilni park s štirimi e-polnilnicami, ki naenkrat lahko zagotovijo energijo za osem električnih vozil. Polnilnice so bile postavljene v okviru evropskega projekta MULTI-E, katerega glavni cilj je med drugim tudi razvoj storitev mobilnosti in polnilne infrastrukture za električna vozila. S tem projektom Petrol in Fraport Slovenija dokazujeta izpolnjevanje lastne vizije in poslanstva k razogljičenju družbe ter k zeleni prihodnosti.   

6. 10. 2023

Na ljubljanskem letališču pristal milijonti potnik

Danes so na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana pozdravili milijontega potnika. Pripotoval je iz Istanbula, z jutranjim letom prevoznika Turkish Airlines. Ob močno okrepljeni mreži letov v poletnem voznem redu – ponudba letov 19 rednih prevoznikov na 23 destinacij, in rastočem povpraševanju so milijon potnikov letos našteli prej kot napovedano. Tudi zimski vozni red, ki stopi v veljavo konec oktobra, bo v primerjavi z lanskim bogatejši, zato pričakujejo, da bodo do konca leta oskrbeli več kot 1,2 milijona potnikov. Od nedavnega so na voljo leti v Luksemburg in Skopje, v poletnem voznem redu, maja 2024 pa bo prvič vzpostavljena povezava v Rigo. 

28. 9. 2023

Wizz Air z ljubljanskega letališča tudi v Skopje

Wizz Air, najhitreje rastoča letalska družba v Evropi in najbolj trajnostna letalska družba na svetu*, širi ponudbo letov z ljubljanskega letališča. Včeraj, 27. septembra, je vzpostavil povezavo v Skopje, kamor bo lete ponujal dvakrat na teden, vsako sredo in nedeljo. Skopje je že 23. redna letalska povezava, ki je z ljubljanskega letališča na voljo v poletnem voznem redu. Sredi septembra je z Brnika poletel 900.000. potnik, do konca leta je pričakovati, da bo prek Letališča Ljubljana potovalo več kot 1,2 milijona potnikov. 

14. 9. 2023

Nova letalska povezava Luxaira v Luksemburg

Mreža letov z ljubljanskega letališča je okrepljena z novo destinacijo Luxaira. Prevoznik je 14. septembra vzpostavil povezavo v Luksemburg, kamor bo letel dvakrat na teden. Skupno je v poletnem voznem redu z Brnika na voljo 23 neposrednih povezav z 19 rednimi prevozniki.

4. 8. 2023

Popolna zapora uvoza na avtocesto A2, Karavanke - Ljubljana, Brnik v smeri Ljubljane

Zaradi vode na cestišču je trenutno onemogočen dostop (popolna zapora) na avtocesto A2, Karavanke - Ljubljana, uvoz Brnik v smeri Ljubljane. Potnikom priporočamo dostop preko priključka 9 Kranj - vzhod. 

30. 6. 2023

Luxair od septembra z ljubljanskega letališča v Luksemburg

Mreža letov z ljubljanskega letališča bo še v poletnem voznem redu okrepljena z novo destinacijo Luxaira. Prevoznik bo 14. septembra vzpostavil povezavo v Luksemburg, kamor bo letel dvakrat na teden. Skupno bo tako z Brnika na voljo 23 neposrednih povezav z 19 rednimi prevozniki.

6. 6. 2023

Aegean Airlines z ljubljanskega letališča v Atene, rast potnikov v maju 30-odstotna

Mreža poletov z ljubljanskega letališča je bogatejša za novo destinacijo. Redne lete v Atene je v torek, 6. junija, vzpostavil prevoznik Aegean Airlines, ki bo v Grčijo letel dvakrat tedensko. V maju je prek Brnika potovalo več kot 110.000 potnikov, 30 odstotkov več kot maja lani. V poletnih mesecih pričakujemo nadaljevanje trenda občutne rasti potnikov. 18 prevoznikov v poletnem voznem redu ponuja redne lete na 22 destinacij. V vrhuncu sezone bo na rednih povezavah na voljo za petino več letalskih sedežev kot lani v enakem obdobju, število letov bo večje za četrtino.

26. 5. 2023

Izpolnite vprašalnik o trajnostnem razvoju

Družba Fraport Slovenija usklajuje svoje poslovanje z načeli trajnostnega razvoja, saj načela in elemente trajnosti prepoznavamo kot bistveno prvino prihodnosti, zato že izvajamo korake v skladu s tem trendom.

26. 5. 2023

S prvim letom v Grčijo odprta glavna čarterska sezona

S prvim letošnjim čarterskim letom v Grčijo smo na ljubljanskem letališču vstopili v glavno sezono počitniških potovanj. Z organiziranimi leti pod okriljem turističnih agencij bo med poletjem mogoče poleteti direktno na najbolj priljubljene destinacije v Sredozemlju in širše. Poletna sezona 2023, ki traja do konca oktobra, bo postregla z leti na 39 destinacij v 20 državah. Rast čarterskega prometa je spodbudna. Pričakujemo, da se bo število potnikov v tem segmentu že letos povzpelo na raven, ki smo jo beležili pred epidemijo covida-19, saj naj bi na čarterskih letih oskrbeli več kot 150.000 potnikov.

19. 5. 2023

Povezljivost vse večja, nekatere letalske povezave po številu potnikov že okrevale na raven iz leta 2019

Mreža poletov z ljubljanskega letališča je v poletnem voznem redu 2023 okrepljena – 18 prevoznikov ponuja povezave na 22 destinacij, v vrhuncu sezone bo na voljo več kot 130 letov na teden. Povezljivost izboljšujejo pogostejši leti do pomembnih vozlišč, ponudba destinacij je obogatena z vrnjenimi povezavami. Prevoznik Aegean Airlines junija vzpostavlja lete v Atene, Wizz Air bo septembra predstavil novo povezavo v Skopje. V obdobju od januarja do aprila je bila zabeležena 51-odstotna rast potnikov. Ob povečanem povpraševanju nekatere povezave že dosegajo ravni prepeljanih potnikov v letu 2019.

17. 5. 2023

Letališče Ljubljana s certifikatom PHSRA

Fraport Slovenija je bil uspešen pri presoji o izvajanju predpisanih in priporočenih ukrepov za zagotavljanje zdravega in varnega letališkega okolja. S tem je pridobil certifikat PHSRA (Public Health & Safety Readiness accreditation), ki ga podeljuje mednarodno združenje letališč ACI (Airport Council International). Ljubljansko letališče se tako pridružuje družini letališč, ki proaktivno in potrjeno zagotavljajo varne pogoje za potnike in za zaposlene ter zmanjšujejo tveganja morebitnih zdravstvenih kriz na poslovanje.  

11. 4. 2023

Finnair ponovno z ljubljanskega letališča v Helsinke

Po treh letih prekinitve letenja se na Letališče Jožeta Pučnika Ljubljana vrača prevoznik Finnair. Danes, 10. aprila, ponovno vzpostavlja lete v Helsinke. Slovenijo bo s Finsko povezoval štirikrat na teden. V poletnem voznem redu bo lete z Brnika ponujalo 18 rednih prevoznikov na 21 destinacij. Novost prihaja z junijem, ko bo lete v Atene ponudil Aegean Airlines.

24. 3. 2023

V poletnem voznem redu 18 prevoznikov na 21 destinacij

V nedeljo, 26. marca bo v letalskem prometu začel veljati poletni vozni red. Na ljubljansko letališče prinaša pestrejšo ponudbo letov, z nekaj novostmi in bolj pogostimi leti, predvsem na pomembna vozlišča, prek katerih je zagotovljena povezljivost s celim svetom. Že aprila bo nabor destinacij razširil Finnair z leti v Helsinke, od junija naprej bo mogoče z rednimi leti prevoznika Aegean Airlines poleteti v Atene. Bogatejša bo tudi ponudba čarterskih letov, ki bodo povezovali s priljubljenimi počitniškimi destinacijami, predvsem po Sredozemlju. 

24. 3. 2023

Zaradi stavke osebja na nemških letališčih odpoved vseh letov Lufthanse v Frankfurt in München v ponedeljek

Zaradi napovedane enodnevne stavke osebja na več nemških letališčih, tudi v Frankfurtu in Münchnu, so nekateri leti Lufthanse z ljubljanskega letališča v nedeljo, 26. marca in ponedeljek, 27. marca, odpovedani.

Iskanje

Zapri