Novice za

30. 7. 2021

Spremenjena prometna ureditev pred terminaloma

Zaradi izrednega dogodka bo danes med 10. in 13. uro na potniškem delu letališča spremenjena prometna ureditev. Promet bo voden z ustrezno prometno signalizacijo.

26. 7. 2021

Kdaj in kam napovedani leti z Brnika

Letalski promet je še vedno v veliki meri odvisen od omejitev pri prehodih meja in drugih restriktivnih ukrepov v posameznih državah, pa tudi od okrevanja povpraševanja po letih. Mednarodne lete v Slovenijo trenutno opravlja 12 letalskih prevoznikov. V poletni sezoni jih pričakujemo še nekaj, skupaj bo na voljo 17 destinacij.

14. 7. 2021

Vstop v Slovenijo od 15. 7. 2021 mogoč le s PCT dokazilom

Vlada Republike Slovenije je izdala Odlok o določitvi pogojev vstopa v Republiko Slovenijo zaradi zajezitve in obvladovanja nalezljive bolezni COVID-19, ki se začne uporabljati 15. julija 2021, ključna novost pa je, da se ukinjajo seznami držav in se izenačujejo pogoji za vstop v Slovenijo.

13. 7. 2021

Okrevanje potniškega prometa na ljubljanskem letališču se nadaljuje

Kljub zdravstveni situaciji se število potnikov z ljubljanskega letališča povečuje. Pester izbor potovalnih destinacij in letalskih prevoznikov. Potniki naj bodo na pot dobro pripravljeni in seznanjeni z omejitvami in potrebnimi potovalnimi dokumenti.

7. 7. 2021

Letališče Ljubljana v partnerstvu s CarbonClick vsem svojim potnikom ponuja izravnavo ogljičnega odtisa

Potnikom ljubljanskega letališča, ki ga upravlja Fraport Slovenija, je po novem na voljo program, s katerim lahko prostovoljno izravnavajo svoj ogljični odtis. Partnerstvo med Fraport Slovenija in CarbonClick je edinstveno in v svetovnem merilu med prvimi rešitvami takšne vrste. Možnost izravnave ogljičnega odtisa je na voljo vsem potnikom, ne glede na to, katero letalsko družbo uporabljajo.

2. 7. 2021

Spremenjena prometna ureditev na letališču

Sočasno z odprtjem novega potniškega terminala je spremenjena prometna ureditev na potniškem delu letališča. 

1. 7. 2021

Nov terminal ljubljanskega letališča odprl vrata za potnike

Na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana je danes vrata odprl nov potniški terminal. Prvi potniki so vanj vstopili v zgodnjih jutranjih urah. S sodobno infrastrukturo, ki se razprostira na 10.000 m2, bo Fraport Slovenija uporabnikom ponujal višjo kakovost in večjo pestrost storitev ter boljše delovno okolje, ljubljansko letališče pa uvrstil med moderna evropska letališča.

29. 6. 2021

Ponudba letov z ljubljanskega letališča se povečuje

Po več kot enoletnem premoru zaradi posledic epidemije Covida-19 se je v ponedeljek, 28. junija, na ljubljansko letališče vrnil Brussels Airlines, član skupine Star Alliance. V prestolnico Belgije bo sprva letel trikrat na teden, vsak ponedeljek, petek in nedeljo. Število letov v prihodnje se bo povečevalo skladno s povpraševanjem. Belgijski prevoznik se na ljubljansko letališče vrača tik pred nastopom predsedovanja Slovenije Svetu EU.

16. 6. 2021

Slavnostna prireditev ob otvoritvi novega potniškega terminala

Letališče Jožeta Pučnika Ljubljana dobiva sodoben potniški terminal. Odprtje nove infrastrukturne pridobitve smo pospremili s slavnostno prireditvijo, na kateri je kot osrednji govorec nastopil predsednik Vlade Republike Slovenije. Za potnike bo nov terminal odprt 1. julija. 

14. 6. 2021

Z ljubljanskega letališča že jeseni neposredno v Dubaj

Nizkocenovni letalski prevoznik flydubai iz Združenih arabskih emiratov bo 24. septembra vzpostavil neposredno povezavo s slovensko prestolnico in Dubajem. Iz Ljubljane bo v Dubaj možno poleteti trikrat tedensko, in sicer ob sredah, petkih in nedeljah ob 15:15. Vozovnice so za nakup že na voljo.

12. 4. 2021

Podpisana pogodba o dodelitvi državne pomoči

Med Fraportom Slovenija in Ministrstvom za infrastrukturo je bila danes podpisana pogodba o dodelitvi nepovratnih državnih sredstev, s katero bo povrnjena škoda, ki jo je družba od marca do junija 2020 utrpela zaradi posledic epidemije. Minister Vrtovec je tudi obiskal letališče, kjer si je ogledal napredek pri gradnji novega potniškega terminala. Terminal bo prve potnike predvidoma sprejel julija.

30. 3. 2021

Spremenjeni pogoji pri prehajanju meje

Vlada Republike Slovenije je z 29. marcem zaradi zajezitve in obvladovanja nalezljive bolezni COVID-19 zaostrila pogoje pri prehajanju meje, ki se nanašajo tako na vstop kot na izstop iz Slovenije. Novi pogoji bodo v veljavi do vključno 11. aprila. V tem času se na letališču odvijata tako potniški kot tovorni prometz odlokom vlade pa je prepovedano splošno letalstvo.

25. 3. 2021

Ljubljansko letališče s certifikatom Airport Health Accreditation

Fraport Slovenija je bil uspešen pri presoji o izvajanju ukrepov s področja ukrepov za zaščito pred novim koronavirusom na ljubljanskem letališču. S tem je pridobil certifikat AHA (Airport Health Accreditation), ki ga podeljuje mednarodno združenje letališč ACI (Airport Council International) in se pridružil družini letališč, ki potrjeno zagotavljajo varne pogoje za potnike in za zaposlene. Tudi s tem se letališče pripravlja na aktivnejši zagon prometa, ko se epidemija umiri.

25. 3. 2021

Poleti na 16 rednih potniških destinacij s 15 prevozniki

Prihodnji vikend v letalskem prometu začne veljati poletni vozni red. Začetek poletne sezone je zaradi epidemičnih razmer še vedno zaznamovan z zmanjšanim obsegom potniških letov. Trenutno na ljubljansko letališče leti pet rednih letalskih prevoznikov, ki zagotavljajo naslednje letalske povezave: Lufthansa s Frankfurtom, Air France s Parizom, Turkish Airlines z Istanbulom, Aeroflot z Moskvo in Air Serbia z Beogradom.

6. 3. 2021

Na Brniku z leti v Pariz nazaj Air France

Od sobote, 6. marca, naprej je ljubljansko letališče spet povezano s Parizom. Z leti v francosko prestolnico se je vrnil prevoznik Air France. Sprva bodo na voljo enkrat tedensko, a prevoznik ob ugodnih razmerah napoveduje povečanje frekvenc letov v poletni sezoni na petkrat tedensko.

3. 3. 2021

Posodobljen parkirni sistem

S posodobitvijo parkirnega sistema v garažni hiši in na odprtem parkirišču je omogočeno tudi plačevanje parkirnine s plačilnimi karticami.

12. 2. 2021

Aeroflot ponovno z leti v Moskvo

Po skoraj letu dni premora letenja zaradi epidemije covid-19 se na ljubljansko letališče vrača ruski prevoznik Aeroflot. V Moskvo bo sprva letel enkrat tedensko, če bodo razmere to omogočale, pa napoveduje dodajanje frekvenc v poletnem voznem redu.

7. 1. 2021

Nova hladilnica za farmacevtsko blago

Pred prazniki je v avioblagovnem skladišču Fraporta Slovenija začela delovati nova hladilnica, namenjena shranjevanju farmacevtskih pošiljk z zahtevano temperaturo od dve do osem stopinj Celzija. S hladilnico, veliko 150 kubičnih metrov, bo zmogljivost za shranjevanje ti. »hladnih pošiljk«, ki sicer predstavlja le nekaj odstotkov tovora v skladišču, še enkrat večja. Z novo pridobitvijo bo izboljšana tudi zanesljivost pri skladiščenju farmacevtskega blaga.

7. 1. 2021

In Memoriam: Jurij Štirn

»Če si kdaj okusil letenje, boš po Zemlji vedno hodil z očmi, obrnjenimi v nebo. Od tam si prišel in tja se boš želel vrniti.« (Leonardo da Vinci)

Iskanje

Zapri