Fraport Slovenija uspešno obnovil certifikat Airport Health Accreditation

24. 3. 2022

Mednarodno združenje letališč ACI (Airport Council International) je na podlagi utemeljitev, da ljubljansko letališče sledi najboljši praksi in izvaja ključne ukrepe za preprečevanje nadaljnjega širjenja Covid-19, našemu letališču podaljšalo veljavnost pridobljenega AHA certifikata.

Program ACI Airport Health Accreditation (AHA) letališčem omogoča, da potnikom, zaposlenim, regulatorjem in vladam potrdijo, da pri svojem delu in upravljanju dajejo prednost zdravju in varnosti na merljiv ter uveljavljen način. Letališčem omogoča, da potrjujejo lastne ukrepe v vseh svojih objektih in procesih, ter z zagotovilom odličnosti pri vzdrževanju varnih higienskih letaliških zmogljivosti pomirjajo potujočo javnost, ki te letališke zmogljivosti uporablja. Certifikat torej zagotavlja varno letališko izkušnjo v skladu s priporočenimi zdravstvenimi ukrepi, določenimi v smernicah za ponovni zagon in obnovo letalskega prometa.

Fraport Slovenija je certifikat pridobil 25. marca 2021, akreditacija pa je veljavna eno koledarsko leto.

»Ljubljansko letališče je zavezano k izpolnjevanju svetovno priznanih standardov za zagotavljanje in ohranjanje zdravja in varnosti vseh naših potnikov ter celotne letališke skupnosti. Naša kontinuirana prizadevanja na tem področju so bila prepoznana z ohranitvijo pridobljene akreditacije s strani priznanega programa ACI. Dosledno upoštevanje ukrepov nas postavlja za zgled v letalski industriji, pripomore pa tudi pri ponovnem oživljanju naše panoge, saj zagotovitev varnega okolja pomaga povrniti zaupanja potnikov v potovanja,« je dejala dr. Babett Stapel, poslovodna direktorica Fraporta Slovenija.

Z omenjenim ukrepi si Fraport Slovenija prizadeva zagotavljati varno letališko okolje. Ob okrepljenem povpraševanju po letih bo po ocenah upravljalca prek ljubljanskega letališča letos potovalo še enkrat več potnikov kot lani. Načrtovanje poti bo zaradi vnaprejšnjega preverjanja vstopnih pogojev v namembni državi za njih predstavljalo dodaten izziv, saj večina držav po svetu kljub sproščanju omejitev nekatere vstopne ukrepe še vedno ohranja. Da bi jim olajšal pripravo na pot in jim omogočil karseda prijeten začetek potovanj, je Fraport Slovenija v sodelovanju z irskim podjetjem SafeScore predstavil spletni pripomoček, s katerim uporabnikom omogoča dostop do ažurnih informacij o potovalnih omejitvah in zahtevah, povezanih s Covid-19.

Pripomoček je dostopen na spletni strani letališča. V njem so zbrane informacije o zahtevah za testiranje, karantenskih pravilih in sprejetih cepivih glede na izbrano destinacijo. Prav tako se lahko uporabniki pozanimajo o morebitnih omejitvah v primeru povezovalnih letov in dostopajo do obrazcev, ki jih je potrebno izpolniti za vstop v izbrano državo.

Iskanje

Zapri