Skopje

Prestolnica Severne Makedonije je kljub svoji starosti in pestri zgodovini moderno mesto, ki nenehno preseneča s svojo podobo. Energija balkanskega temperamenta vas bo zapeljala med prostorne mestne trge s pogledom na reko Vardar in navdušila z osupljivimi naravnimi lepotami, ki obdajajo mesto.

Prestolnica Severne Makedonije je kljub svoji starosti in pestri zgodovini moderno mesto, ki nenehno preseneča s svojo podobo. Energija balkanskega temperamenta vas bo zapeljala med prostorne mestne trge s pogledom na reko Vardar in navdušila z osupljivimi naravnimi lepotami, ki obdajajo mesto.

Najugodnejši leti

Cene letov zagotavlja Skyscanner, posodabljamo jih dvakrat dnevno. Cene so za enosmerne lete, so informativne in se lahko od končnih razlikujejo, zato svetujemo, da jih preverite še pri prevozniku.

Povprečne cene

Preplet modernega in klasičnega

Najprej se vam bo morda zazdelo, da je Skopje le skupek betonskih blokov, a ko se malo bolj razgledate, se vam bo mesto začelo presenetljivo odpirati pred očmi. Je prava mešanica različnih kultur in arhitektur, kjer se moderno prepleta s stili različnih zgodovinskih obdobij. O bogati zgodovini Skopja pričajo rimski ostanki, bizantinske cerkve in samostani ter otomanski bazar, mošeje in prenočišča za trgovce. Največji vpliv na videz mesta danes pa je imel rušilni potres leta 1963.

skopje vmesna
skopje vmesna2

Med številnimi kipi je najpomembnejši in najslavnejši konjeniški kip Aleksandra Velikega na Makedonskem trgu, ki v višino meri kar 12 metrov!

Ob strugi reke Vardar se lahko naužijete trgovinic, kavarnic in vrveža, ki ga doživite le v balkanskih prestolnicah. Leča, tavče gravče (fižol v pekaču), turli tava (pisana ponev), jufka (kebab) … V Makedoniji se srečata dve največji svetovni kuhinji - balkanska in turška. Zato lahko pričakujete bogato in sočno začinjeno kulinariko, ki ni le okusna, ampak je tudi poceni.

Če vas zanese na popoldansko pohajkovanje po mestu, naj vam ne uideta skodelica močne turške kave in odlična baklava. Makedonci so med drugim vrhunski vinarji, zato je kozarec lokalnega vina vedno dobra izbira. Mesto je najbolj živahno zvečer, ko se domačini odpravijo v številne kavarne in bare, če vreme dopušča, pa v zeleni Mestni park. Poleti se po zabavi lahko spočijete na ležalnikih ob reki, najpogumnejši pa v njej zaplavate.

Znamenitosti v Skopju

skopje Stari kamniti most

Kamniti most

Most s 13 loki, ki povezuje trg Makedonija s Staro Čaršijo, je eden od simbolov mesta in povezava med tradicionalnim in modernim Skopjem.

skopje bazar

Stari bazar

Številne trgovinice in mošeje, zgrajene v otomanskem stilu, vabijo k odkrivanju in druženju.

skopje Kanjon Matka

Kanjon Matka

Slikoviti kanjon Matka leži 15 km severozahodno od glavnega mesta Skopja.

skopje kriz

Vzpon na goro Vodno

Uživatje v čudovitem razgledu na enega največjih Milenijskih križev na svetu.

skopje kale trdnjava3

Trdnjava Kale

Največja znamenitost mesta. Obzidje, ki ga je dal zgraditi cesar Justinijan, v bližini centra odkriva odličen pogled na mesto.

Letališča

Letalisce Skopje

Skopje

Prikazan vozni red je informativne narave. Predstavlja trenutne uradne napovedi letalskih prevoznikov in se lahko razlikuje od dejanskega izvajanja letov, saj v trenutnih razmerah pri tem prihaja do pogostih sprememb. Priporočamo, da točen vozni red letenja preverite na spletni strani prevoznikov.

Vsi navedeni časi so lokalni.

Iskanje

Zapri