V letaliških objektih obvezno izpolnjevanje pogoja PCT

14. 9. 2021

V skladu z Odlokom vlade o načinu izpolnjevanja pogoja prebolevnosti, cepljenja in testiranja za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2 je za vstop v letališke stavbe od 15. 9. naprej obvezno izpolnjevanje pogoja PCT za vse potnike, obiskovalce in zaposlene.

Vlada RS je v soboto, 11. 9. 2021, sprejela Odlok o načinu izpolnjevanja pogoja prebolevnosti, cepljenja in testiranja za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2. V skladu s tem je za vstop v letališke stavbe od 15. 9. naprej obvezno izpolnjevanje pogoja PCT za vse potnike, obiskovalce in zaposlene. Odlok je na voljo tukaj.

V odloku je vlada določila, da pogoj prebolelosti, cepljenosti ali testiranja (PCT-pogoj) osebe dokazujejo z dokazilom o negativnem testu, z dokazilom o prebolelosti (dokazilo je starejše od desetih dni, vendar ni starejši od 180 dni) ali z dokazilom o cepljenju.

Izjema pri izpolnjevanju pogoja PCT so poleg opredeljenih v odloku tudi osebe, ki v potniški terminal A vstopajo z namenom testiranja na Covid-19. Več informacij o testiranju je mogoče najti tukaj.

Iskanje

Zapri