Center za splošno letalstvo začasno zaprt

29. 3. 2020

Vlada Republike Slovenije je z namenom zajezitve širjenja koronavirusa COVID-19 do 13. aprila 2020 prepovedala opravljanje potniških zračnih prevozov v Republiki Sloveniji. Več tukaj.

V skladu z navedenim Fraport Slovenija ne bo mogel izvajati rednih storitev oskrbe potnikov. Za zagotavljanje preostalih dovoljenih letov bo družba delovala z omejenimi zmogljivostmi. 
 
Prepoved ne velja za tovorni promet, posebne zračne prevoze brez prevoza potnikov in posamezne lete državnih zrakoplovov, če izvajajo lete v humanitarne in zdravstvene namene.
 
Center za splošno letalstvo, ki skrbi za oskrbo vseh komercialnih, poslovnih in zasebnih letal ter helikopterjev, ki imajo največ 19 sedežev in ne presegajo teže 44 ton, je do nadaljnjega zaprt. Njegovi pogodbeni partnerji lahko v Sloveniji še naprej opravljajo lete kot so npr. šolsko letenje, VFR letenje in drugo letenje, ki ni povezano s prevozom potnikov in je v skladu z izdanim odlokom Vlade Republike Slovenije. Dostop do letal je zaradi zaprtja Centra splošnega letalstva mogoč preko varnostno kontrolne točke R1 pri gasilsko-reševalni službi. Za dostop do letal je potreben predhodni dogovor s službo koordinacije prometa Fraporta Slovenija (tel. št. 04 20 61 215). Dosegljivi so vsak dan 9. in 18. uro.
 
Morebitne druge izjeme se bodo izvajale na podlagi odobritve ministrstva, pristojnega za infrastrukturo in ministrstva, pristojnega za zunanje zadeve. 

Iskanje

Zapri