Z ljubljanskega letališča novi leti airBaltica v Rigo

25. 4. 2024

Latvijski prevoznik airBaltic je danes z ljubljanskega letališča vzpostavil lete na njegovo domače letališče v Rigi. Slovenijo in Latvijo bo povezoval dvakrat na teden, prek vozlišča v Rigi bo ponujal tudi pester nabor povezav naprej po Evropi, kavkaški regiji, na Bližnji vzhod in do Severne Afrike.

Prvi let airBaltica iz Rige so na Brniku pospremili z vodnim krstom in simboličnim dogodkom za potnike, medije in druge deležnike. Slavnostni trak ob vzpostavitvi povezave so prerezali mag. Andrej Rajh, državni sekretar na Ministrstvu za infrastrukturo, dr. Babett Stapel, poslovodna direktorica Fraporta Slovenija in Mariia Radchenko, vodja prodaje v regiji pri airBalticu.

Thomas Ramdahl, višji podpredsednik upravljanja mreže povezav pri airBalticu, je ob vzpostavitvi povezave dejal: “Z navdušenjem vstopamo na slovenski trg z novimi leti, ki bodo povezali Ljubljano in živahno Rigo – domače mesto airBaltica. Hvaležni smo za partnerstvo z Letališčem Ljubljana in se veselimo, da bomo slovenskim potnikom omogočali, da obiščejo in doživijo ta baltski biser.”

Dr. Babett Stapel, poslovodna direktorica Fraporta Slovenija je odprtje linije pospremila z besedami: "Z  letalsko povezavo bosta Riga in Ljubljana zbližani. Novost v naši mreži letov bo priročna za Slovence, ki želijo raziskati to očarljivo prestolnico Latvije ali izkoristiti povezovalne lete airBaltica z letališča Riga za nadaljevanje poti. Prepričana sem, da bomo na letališču pozdravljali tudi številne Latvijce, ki si želijo doživeti butično, zeleno in raznoliko Slovenijo ter odkriti živahno Ljubljano. Na ploščadi Letališča Ljubljana z navdušenjem pozdravljamo airBaltic!"

Lete v Rigo bo prevoznik ponujal dvakrat na teden, ob četrtkih in nedeljah, z odhodom z Letališča Ljubljana ob 13:45 in prihodom v Rigo ob 17:00. Opravljal jih bo s 145-sedežnim letalom Airbus A220-300. Vozovnice so na spletni strani prevoznika www.airbaltic.com na voljo od 95 evrov naprej v ekonomskem razredu in od 355 evrov naprej v poslovnem razredu.

V poletnem voznem redu bo z ljubljanskega letališča 22 letalskih prevoznikov zagotavljalo lete na 25 rednih letalskih linijah, tudi do največjih evropskih in svetovnih vozlišč ter tako zagotavljalo povezanost s svetom. Poleg danes vzpostavljenih v Rigo velja med najbolj svežimi pridobitvami izpostaviti še lete v Luksemburg, ter prihajajoče v Kopenhagen. Vse tri omenjene povezave bodo zaživele tudi ob podpori spodbud države v okviru Javnega razpisa za večjo letalsko povezljivost Slovenije, kot enega od prvih ukrepov za izboljšanje letalske povezljivosti Slovenije. Konec julija se bo v nizu novih pridružila še letalska povezava v Madrid. Bogato bodo ponudbo ljubljanskega letališča dopolnili tudi čarterski leti na 57 počitniških destinacij.

Iskanje

Zapri