Z negativnim izvidom varno na pot

Na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana je odvzem brisa na Covid-19 omogočen potnikom in ostalim, ki potrebujejo potrdilo o opravljenem testiranju. Testiranje na Covid-19 je prostovoljno. Testni center se nahaja v novem potniškem terminalu A. 

PCR in hitri antigenski testi

V posebnem prostoru v novem potniškem terminalu Zdravstveni Zavod Zdravje iz Ljubljane izvaja PCR teste (bris nosno-žrelnega predela) in hitre antigenski teste. Obe vrsti testov sta veljavni za prehod meje v Slovenijo, v skladu s sprejetim Odlokom o določitvi pogojev vstopa v Republiko Slovenijo zaradi zajezitve in obvladovanja nalezljive bolezni COVID-19.

Z opravljenim testom pridobite informacijo o trenutnem stanju (ne)okuženosti, svetujemo pa, da se vsi potniki, ki potujete v drugo državo, seznanite s tam veljavnimi vstopnimi zdravstvenimi zahtevami in predpisi ter postopate skladno z njimi. Pred odhodom se pozanimajte tudi o veljavnosti testov za vstop v ciljno državo.

Testni center obiščite v novem terminalu A

Testni center se nahaja v novem potniškem terminalu A.

 

Osebe, ki so upravičene do brezplačnega testiranja s HAG testi, se lahko zglasijo neposredno na testni točki.

 

Osebe, ki niso upravičene do brezplačnega testiranja s HAG testi ali bodo opravile PCR test, naj se najprej zglasijo na informacijah v avli za prijavo na let, kjer je potrebno najprej opraviti plačilo testiranja, od tam pa vas bo osebje usmerilo do bližnjega prostora za odvzem testa.

Potniki v prihodu

Potniki v odhodu

Čas, potreben za izvid je do 24 ur.

Potniki v prihodu na rezultate testiranja za potrebe prestopa meje počakajo v potniškem terminalu.

Če je izvid pozitiven, obvestimo NIJZ. Vsi izvidi so dvojezični, v angleškem in slovenskem jeziku.

Potnikom v prihodu z rednimi linijami se ni treba naročiti. Potniki v prihodu na čarterskih letih, potniki splošnega letalstva, posadke letal ter drugi zainteresirani se morajo naročiti.  

Čas, potreben za izvid je do 24 ur.

Če je izvid pozitiven, obvestimo NIJZ. Vsi izvidi so dvojezični, v angleškem in slovenskem jeziku.

Potniki v odhodu se morajo na testiranje naročiti 3-7 dni pred odhodom.

PCR testi se izvajajo vsak dan, skladno s prihodi letal in z naročanjem.

Cena PCR testa (bris nosno-žrelnega predela) je 95 evrov.
Ob testiranju morate predložiti potrdilo o plačilu. Plačate lahko na okencu za informacije v terminalu, trenutno izključno s plačilno kartico (Maestro, Mastercard, Visa, V Pay, Karanta in Diners).

 

Potniki v prihodu

Potniki v odhodu

Čas, potreben za rezultate: od 30 do 60 minut. Potniki v prihodu na rezultate testiranja za potrebe prestopa meje počakajo v potniškem terminalu.

Če je izvid pozitiven, obvestimo NIJZ. Vsi izvidi so dvojezični, v angleškem in slovenskem jeziku.

Potnikom v prihodu z rednimi linijami se ni treba naročiti. Potniki v prihodu na čarterskih letih, potniki splošnega letalstva, posadke letal ter za drugi zainteresirani se morajo naročiti. 

Čas, potreben za rezultate: od 1 do 2 uri.

Če je izvid pozitiven, obvestimo NIJZ. Vsi izvidi so dvojezični, v angleškem in slovenskem jeziku.

Potniki v odhodu se morajo na testiranje naročiti vsaj 24 ur pred odhodom.

Hitri testi se izvajajo vsak dan, skladno z naročanjem.

Testiranje s HAG testi je BREZPLAČNO za osebe, ki imajo urejeno obvezno zdravstveno zavarovaje (KZZ številko) ali slovensko EMŠO številko.

Cena testiranja s HAG testi je za osebe brez urejenega zdravstvenega zavarovanja in tujce: 7,00 EUR.

Osebe, ki niso upravičene do brezplačnega testiranja morajo ob testiranju predložiti potrdilo o plačilu. Plačate lahko na okencu za informacije v terminalu, trenutno izključno s plačilno kartico (Maestro, Mastercard, Visa, V Pay, Karanta in Diners).
thumb1 ACI AHA ACCREDITED

Zagotovljeno varni pogoji

Za varen sprejem potnikov in varno delo zaposlenih smo na ljubljanskem letališču uvedli številne ukrepe, za kar smo s strani mednarodnega združenja letališč ACI (Airport Council International) pridobili tudi certifikat AHA (Airport Health Accreditation), ki potrjuje, da zagotavljamo varne pogoje za potnike in zaposlene.

fraport Icon Ostanimo zdravi

Z odgovornim ravnanjem in spoštovanjem varnostnih ukrepov nam pomagajte varovati vaše zdravje in zdravje drugih. Hvala! Želimo vam varen in brezskrben začetek potovanja!

Naročanje na testiranje Covid-19

Informacije o prehajanju meja

Iskanje

Zapri