Spoznajte Letališče Ljubljana

Za vse, ki vas zanimata letališko vzdušje in potek dela na letališču, smo pripravili različne programe vodenih ogledov letališča ter posameznih letaliških služb. Vodeni ogledi so namenjeni predvsem vrtcem, osnovnim in srednjim šolam ter fakultetam. Veseli smo tudi obiskov različnih društev in drugih organiziranih skupin.

Voden ogled Letališča Ljubljana

Voden ogled Letališča Jožeta Pučnika Ljubljana vključuje ogled javnega dela potniškega terminala (postopek prijave na let in oddaje prtljage), varnostno kontrolo (pomen varnosti in prepovedani predmeti), schengenski del potniškega terminala, vožnjo po glavni ploščadi (oskrba letala), gasilsko reševalne službe (predstavitev dela gasilcev ter predstavitev enega gasilskega vozila). Glede na želje in zmožnosti lahko program tudi individualno dopolnimo. Posamezni ogled vsebinsko prilagodimo skupini.

Ogled je namenjen vrtcem, osnovnim in srednjim šolam, društvom ter drugim organiziranim skupinam.

Trajanje 90 min
Cena 152,50 EUR / skupino
Termini

četrtek 

začetek ob 9:30

DDV je vključen v ceno.

Strokovni ogled Letališča Ljubljana

Za vse fakultete in izobraževalne ustanove, povezane z letališko dejavnostjo, in vse, ki želijo izvedeti več, organiziramo strokovne vodene oglede s prilagojeno vsebino.

Trajanje 180 min
Cena 207,40 EUR (DDV vključen) na skupino
Termini

četrtek

pričetek ob 9:30

 

vodeni ogled 1
vodeni ogled 2

Strokovni ogled Gasilsko reševalne službe

Ogled je namenjen prostovoljnim gasilskim društvom in poklicnim gasilskim enotam. Vključuje predstavitev dela in opreme letališke Gasilsko reševalne službe.

Trajanje 40 min
Cena brezplačno *
Termini

sobota

pričetek ob 9:00 ali 9:30

*ogled je na voljo brezplačno za prostovoljna gasilska društva.

akademija 2
akademija 1

Strokovni ogled Fraport letalske akademije

Fraport letalska akademija skupaj s svojimi partnerji ponuja širok nabor usposabljanj, tako s področja letalstva kot s področja kriznega upravljanja ter zaščite in reševanja. Za vse zaposlene v letalstvu je trenutno na voljo več kot 36 usposabljanj, ki potekajo na različnih lokacijah po Sloveniji, Nemčiji in Bolgariji ter na lokacijah posameznih strank.

Prijazno osebje letalske akademije vas bo popeljalo na ogled po novem objektu, ki je bil zgrajen za namen usposabljanja letališkega osebja z vsega sveta. Ogledali si boste lahko moderno opremljene učilnice, krizno-komandni center, Rosenbauerjev taktični simulator za vožnjo, virtualne rešitve in garažo z opremo in vozili. Na vadbenem poligonu, ki se razprostira na približno 13.000 m2 se boste seznanili s simulatorjem za gašenje v velikosti letala A320, mobilnim helikopterskim simulatorjem, najnovejšim modelom letališkega gasilskega vozila Panther 6x6 ter letalom tipa CRJ200, na katerem potekajo usposabljanja na temo izvleke letal.

Program je namenjen prostovoljnim gasilskim društvom, poklicnim gasilskim enotam in vsem ostalim polnoletnim osebam, ki jih zanimajo letališko-gasilska dejavnost, usposabljanje letališkega osebja, področji kriznega upravljanja ter zaščite in reševanja.

Trajanje 45 minut
Cena 146,40 EUR (DDV vključen) / skupino
Termini pišite nam za več informacij

Ogled Fraport letalske akademije za otroke

Letalska akademija ponuja poseben ogled tudi za najmlajše. Otroci bodo popotovanje po objektu pričeli v eni izmed učilnic, kjer bodo prisluhnili napeti zgodbi o gasilcu Frenku. Nato se bodo s pomočjo Frenkovih namigov podali na lov za zakladom in na ta način spoznali prostore Letalske akademije in vadbeni poligon ter se seznanili z osnovami požarne varnosti. Pravilni odgovori na vprašanja jih bodo vodili do čisto pravega zaklada. Program se bo zaključil s krajšo likovno delavnico, na kateri bodo barvali pobarvanke, izdelali dalmatinca Flika in svojo gasilsko čelado.

Program je namenjen vrtcem in osnovnim šolam, društvom in drugim organiziranim skupinam otrok med 5. in 11. letom starosti.

Trajanje 120 minut
Cena 146,40 EUR (DDV vključen) / skupino
Termini pišite nam za več informacij
fraport Icon Rezervacija ogledov

Rezervacija ogledov

Oglede lahko vsebinsko prilagodimo željam vsake skupine, izvajamo pa jih po vnaprejšnjem dogovoru. Zaradi velikega zanimanja priporočamo rezervacijo vsaj 2 meseca v naprej. V eni skupini je lahko največ 30 oseb. 

Pridržujemo si pravico, da ogled zaradi operativnih razlogov odpovemo.

 

Informacije in rezervacije

Irena Habe, poslovna asistentka

Iskanje

Zapri