Singapur

Singapur je sodobna, bogata in izjemno učinkovita mestna država, ki obiskovalce razvaja s svetovnimi kulturnimi dogodki, desetinami nočnih klubov, vrhunskim nakupovanjem in odlično kulinariko. Nekdaj betonska džungla se v skladu z ambiciozno trajnostno vizijo »mesto v vrtu« spreminja v mesto zelenih nebotičnikov in bujnih vrtov.

Povprečno vreme v novembru

  • Dan 31°C
  • Ponoči 25°C
  • Deževni dnevi 13

Singapur je sodobna, bogata in izjemno učinkovita mestna država, ki obiskovalce razvaja s svetovnimi kulturnimi dogodki, desetinami nočnih klubov, vrhunskim nakupovanjem in odlično kulinariko. Nekdaj betonska džungla se v skladu z ambiciozno trajnostno vizijo »mesto v vrtu« spreminja v mesto zelenih nebotičnikov in bujnih vrtov.

Povprečno vreme v novembru

  • Dan 31°C
  • Ponoči 25°C
  • Deževni dnevi 13

Najugodnejši leti

Cene letov zagotavlja Skyscanner, posodabljamo jih dvakrat dnevno. Cene so za enosmerne lete, so informativne in se lahko od končnih razlikujejo, zato svetujemo, da jih preverite še pri prevozniku.

Povprečne cene

Mesto v vrtu

Singapur, mestna država na južnem koncu Malajskega polotoka, leži le 137 km severno od Ekvatorja, zato lahko vse leto pričakujete vroče in vlažno vreme. Je največje pristanišče v jugovzhodni Aziji in eno najbolj prometnih na svetu ter svetovno finančno središče. Obiskovalce navduši že prvi vtis na vrhunskem mestnem letališču, od koder se nikomur ne mudi ven, celo več, mnogi se odločijo na letališču preživeti noč ali dve. Letališče Changi je zares nekaj posebnega, pod velikansko stekleno kupolo se odpre nov svet doživetij, kjer slap pada 130 metrov globoko in se obiskovalci sprehajajo skozi pravcati gozd.

izp1 v13
izp2 v13

Mestna država je raj za nakupovalce, še posebej se njen sijaj razkrije na ulici Orchard Road, kjer k nakupovanju vabijo bleščeči butiki in veleblagovnice z luksuznimi blagovnimi znakami. Singapur ni tipično azijsko mesto, saj je njegovo podobo in način življenja oblikovalo tudi obdobje, ko je bila država britanska kolonija. Na sprehodu po mestu boste videli budistične templje poleg trgovskih hiš v britanskem slogu, v lokalnih središčih pa stojnice s tipično azijsko hrano poleg hamburgerjev in drugih zahodnih jedi. Mesto je poznano tudi kot "instantna Azija", saj obiskovalcem ponuja hiter vpogled v azijske kulture, ki so jih priseljenci prinesli z vseh koncev celine. Za azijski pridih mesta velja obiskati kitajsko četrt, Malo Indijo in številne nočne tržnice v mestu.

 Zeleni dragulj mesta so osupljivi singapurski botanični vrtovi, ki so na seznamu Unescove svetovne dediščine. Pravijo jim tudi pljuča Singapurja.

Mesto ima enega najučinkovitejših sistemov javnega prevoza na svetu, zato lahko potujete hitro in udobno. V nekaj minutah lahko s podzemno železnico od Male Indije potujete do kitajske četrti, na poti pa delate spontane postanke ter tako hitro in brez težav raziščete otok. Singapur si vneto prizadeva uresničiti svoje sanje o "mestu v vrtu" in veliko vlaga v trajnostne in zelene projekte. Odpravite se malo iz mesta, kjer boste našli veliko sprehajalnih poti, mostove v drevesnih krošnjah in številne divje živali. Zeleni dragulj mesta so osupljivi singapurski botanični vrtovi, ki so na seznamu Unescove svetovne dediščine. Pravijo jim tudi pljuča Singapurja.

Znamenitosti v Singapurju

1 Botanicni vrtovi Gardens by the Bay

Botanični vrtovi

Edini botanični tropski vrt, ki je uvrščen na seznam Unescove svetovne dediščine.

2 Singapurski ZOO

Singapurski ZOO

Odličen živalski vrt s preko 300 živalskimi vrstami in nočnim safarijem.

3 Orchard Road nakupovalna ulica

Orchard Road

Razkošen bulvar z drevoredom, ki je skoraj v celoti namenjena nakupovanju.

4 Singapore Flyer panoramsko kolo

Singapore Flyer

Največje razgledno kolo v Aziji, od koder se odpirajo panoramski razgledi na okolico.

5 Narodna galerija

Narodna galerija

Največja javna razstava sodobne umetnosti jugovzhodne Azije na svetu.

Letališča

letalisca generic 1

Singapur Changi

Letališče Changi v Singapurju je čudovito letališče v jugovzhodni Aziji in je znano kot eno najboljših letališč na svetu za potnike. Letališče je med potniki priljubljeno kot prestopno letališče, denimo za potovanje v Avstralijo in iz nje. Nahaja se vzhodno od mestnega središča (Downtown Core) in je enostavno dostopno po avtocestah na zahodni strani letališča.

Iskanje

Zapri