München

  • Zabava
  • Družine
  • Zgodovina
  • Umetnost

München je tretje največje nemško mesto in glavno mesto dežele Bavarske. To je mesto, ki s svojo izjemno mešanico modernosti in tradicije, privablja številne obiskovalce z vsega sveta. Najbolj slovi po tradicionalni prireditvi Oktoberfest, ko pivo teče v potokih, a mesto ponuja veliko, tudi če ga obiščete na običajen dan. Čudovita rokokojska arhitektura, obsežne zelene površine, kulturne znamenitosti, okusna hrana ter prijetno vzdušje, dajejo mestu poseben čar.

München je tretje največje nemško mesto in glavno mesto dežele Bavarske. To je mesto, ki s svojo izjemno mešanico modernosti in tradicije, privablja številne obiskovalce z vsega sveta. Najbolj slovi po tradicionalni prireditvi Oktoberfest, ko pivo teče v potokih, a mesto ponuja veliko, tudi če ga obiščete na običajen dan. Čudovita rokokojska arhitektura, obsežne zelene površine, kulturne znamenitosti, okusna hrana ter prijetno vzdušje, dajejo mestu poseben čar.

Najugodnejši leti

Cene letov zagotavlja Skyscanner, posodabljamo jih dvakrat dnevno. Cene so za enosmerne lete, so informativne in se lahko od končnih razlikujejo, zato svetujemo, da jih preverite še pri prevozniku.

Povprečne cene

Mesto umetnosti in piva

Pivo je ključen del münchenskega življenja, kjer že stoletja negujejo pivsko tradicijo. Poleg šestih velikih pivovarn, številnih pivnic in vrtov, kjer točijo prvovrstno pivo, je vrhunec pivskega praznovanja slavni Oktoberfest. Ta svetovno znani festival poteka vsako leto od konca septembra do začetka oktobra in je eden največjih festivalov na svetu. Če se odločite za obisk te popularne prireditve, se pripravite vnaprej in pravočasno rezervirajte svojo mizo v festivalskih šotorih. Če še ne znate nemško, se boste zagotovo naučili najpomembnejši izraz, ki ga boste s pivom v roki pogosto ponovili ob nazadravljanju: »Prost!«

Ljubljana Airport Munchen vmesna 1
Ljubljana Airport Munchen vmesna 2

Poleg piva je München znan tudi kot mesto umetnosti, zato številni obiskovalci pred večerno degustacijo piva preživijo dan ob raziskovanju umetniške in kulturne scene. Zavijte v Kunstareal, münchensko umetniško četrt s štirimi velikimi razstavišči, kjer deluje 18 muzejev in razstavnih dvoran, več kot 40 galerij in kulturnih ustanov, ki predstavljajo umetnost od antike do sedanjosti. Ljubitelji glasbe preverite program vrhunskih orkestrov, opere, številnih koncertnih prizorišč in velikih glasbenih festivalov. Mesto ponuja vrhunska glasbena doživetja za vse glasbene okuse.

Pivo je ključen del münchenskega življenja, kjer že stoletja negujejo pivsko tradicijo. Poleg šestih velikanskih pivovarn, številnih pivnic in vrtov, kjer točijo prvovrstno pivo, je vrhunec pivskega praznovanja slavni Oktoberfest.

Vzemite si čas za občudovanje arhitekturnih znamenitosti na trgu Marien, ki navdušuje tudi fotografe. Sprehodite se med impresivnimi stavbami in cerkvami, privoščite si kulinarično razvajanje v svetovno znanih restavracijah in zavijte po nakupih v modne butike ter dizajnerske prodajalne. Najboljši način, da spoznate tradicionalno bavarsko kulinariko, je, da ob mrzlem pivu posedite v enem od številnih pivskih vrtov v mestu.

Znamenitosti v Münchnu

Ljubljana Airport Munchen Grad Nymphenburg

Grad Nymphenburg

Palača družine Wittelsbach z lovskim dvorcem, muzejem kočij, bogato zbirko kraljevega porcelana in obsežnim parkom.

Ljubljana Airport Munchen Nemski muzej

Nemški muzej

Eden največjih naravoslovnih muzejev na svetu. V njem originalni eksponati in modeli ponazarjajo delovanje tehnologije in naravnih zakonov.

Ljubljana Airport Munchen BMW Welt

BMW Welt

Prestižni center in izjemni razstavni prostor najnovejših modelov BMW, ki ponuja popolno doživetje sveta BMW.

Ljubljana Airport Munchen Pinakothek der Moderne

Pinakothek der Moderne

Münchenski muzej moderne umetnosti z deli Picassa, Dalíja, Mirója, Magritta in Ernsta.

Ljubljana Airport Munchen Trg Marienplatz

Trg Marienplatz

Znamenit in najbolj znan trg v mestu leži v središču živahnega območja za pešce.

Letališča

München

Letališče München je drugo najbolj prometno letališče v državi, znano tudi kot letališče Franca Josefa Straussa. nahaja skoraj 30 km izven mesta v bližini mesta Freising, je po številu potnikov drugo najbolj obremenjeno letališče v Nemčiji. Letališče München je edino letališče na svetu, ki ima lastno pivovarno, imenovano Airbräu. Z avtomobilom se lahko do središča München-a pripeljete v 30 minutah, na voljo pa je tudi javni prevoz.

Prikazan vozni red je informativne narave. Predstavlja trenutne uradne napovedi letalskih prevoznikov in se lahko razlikuje od dejanskega izvajanja letov, saj v trenutnih razmerah pri tem prihaja do pogostih sprememb. Priporočamo, da točen vozni red letenja preverite na spletni strani prevoznikov.

Vsi navedeni časi so lokalni.

Iskanje

Zapri