Zaščitni ukrepi COVID-19

Varno in sproščeno na pot

Na letališču zagotavljamo varen sprejem potnikov in varno delo zaposlenih. Da bi zmanjšali možnost okužbe, so v veljavi preventivni ukrepi za potnike in navodila za delo zaposlenih.

fraport Icon pct

V letaliških objektih obvezno izpolnjevanje pogoja PCT

V skladu z Odlokom vlade o načinu izpolnjevanja pogoja prebolevnosti, cepljenja in testiranja za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2 je za vstop v letališke stavbe obvezno izpolnjevanje pogoja PCT za vse potnike, obiskovalce in zaposlene.

Ustrezna varnostna razdalja

V vseh zaprtih prostorih (v potniškem terminalu in na avtobusih) je treba ohranjati ustrezno varnostno razdaljo 1,5 m. Razdalja je označena s talnimi oznakami, trakovi in oznakami sedežev v čakalnicah.

Razkuževanje rok

Razkuževanje rok je obvezno za potnike in zaposlene pred vsakim vstopom v zaprte prostore. Razkužilna mesta so ustrezno razporejena po terminalu in drugih delih letališča.

Uporaba mask

Uporaba maske ali druge vrste zaščite ustno-nosnega predela je za potnike v terminalu in na avtobusih obvezna. Zaščito si potniki priskrbijo sami. Maske so na voljo v prodajnih avtomatih in v prodajalnah na letališču.

Omejitev števila potnikov, usmerjanje, razmejevanje

Število potnikov v terminalu in na avtobusih je zmanjšano. Usmerjanje in razmejevanje potniških tokov je urejeno s trakovi in oznakami. Zmogljivost terminala in avtobusov je zmanjšana za približno polovico.

V potniški terminal lahko vstopajo izključno potniki in zaposleni, obiskovalcem in spremljevalcem vstop ni dovoljen.

fraport Icon Odvzem brisa

Odvzem brisa na Covid-19

Na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana je odvzem brisa na Covid-19 omogočen potnikom in ostalim zainteresiranim, ki potrebujejo potrdilo o opravljenem testiranju. Testiranje na Covid-19 je prostovoljno.

thumb1 ACI AHA ACCREDITED

Zagotovljeno varni pogoji

Za varen sprejem potnikov in varno delo zaposlenih smo na ljubljanskem letališču uvedli številne ukrepe, za kar smo s strani mednarodnega združenja letališč ACI (Airport Council International) pridobili tudi certifikat AHA (Airport Health Accreditation), ki potrjuje, da zagotavljamo varne pogoje za potnike in zaposlene.

Razkuževanje, čiščenje in zračenje prostorov

Izvaja se pogosto zračenje prostorov, čiščenje z razkuževanjem, še posebej bolj izpostavljenih delov in predmetov (kljuke, pipe, ograje, stikala, itd.).

Merjenje telesne temperature

Merjenje telesne temperature se lahko izvaja pri določenih letih na zahtevo letalskih prevoznikov.

fraport Icon Ostanimo zdravi

Ostanimo zdravi

Z odgovornim ravnanjem in spoštovanjem varnostnih ukrepov nam pomagajte varovati vaše zdravje in zdravje drugih. Hvala! Želimo vam varen in brezskrben začetek potovanja.

Dodatna zaščita zaposlenih

Delovna mesta pri prijavi na let in na izhodih na letala so opremljena z zaščitnimi stekli. Pri delu je obvezna uporaba naslednjih zaščitnih sredstev:

  • pri spremstvu in pomoči potnikom (služba za oskrbo potnikov): maske in rokavice za enkratno uporabo;
  • za prenos potnikov v in iz letal (gasilci): maske, rokavice za enkratno uporabo, zaščitna očala in zaščitne obleke;
  • za pregled potnikov in drugega osebja na varnostnih kontrolnih točkah (varnostniki): maske, rokavice za enkratno uporabo in zaščitna očala;
  • za natovarjanje in raztovarjanje ter čiščenje kabine letala oziroma pri opravljanju vseh nalog na/v letalu: maske.

Iskanje

Zapri