Zaščitni ukrepi za zmanjševanje možnosti okužb

27. 5. 2020

Letališče je pripravljeno na varen sprejem potnikov in varno delo zaposlenih. Da bi zmanjšali možnost okužbe, so s ponovnim zagonom potniškega prometa v veljavi novi preventivni ukrepi za potnike in navodila za delo zaposlenih. 

Ustrezna varnostna razdalja
V vseh zaprtih prostorih – v potniškem terminalu in na avtobusih je treba ohranjati ustrezno varnostno razdaljo 1,5 m. Razdalja je označena s talnimi oznakami, trakovi in oznakami sedežev v čakalnicah.

Razkuževanje rok
Razkuževanje rok je obvezno za potnike in zaposlene pred vsakim vstopom v zaprte prostore. Razkužilna mesta so ustrezno razporejena po terminalu in drugih delih letališča.
 
Uporaba mask
Uporaba maske ali druge vrste zaščite ustno-nosnega predela je za potnike v terminalu in na avtobusih obvezna. Zaščito si potniki priskrbijo sami. Maske so na voljo v prodajnih avtomatih in v prodajalnah na letališču. 
 
Omejitev števila potnikov, usmerjanje, razmejevanje
Število potnikov v terminalu in na avtobusih je zmanjšano. Usmerjanje in razmejevanje potniških tokov je urejeno s trakovi in oznakami. Zmogljivost terminala in avtobusov je zmanjšana za približno polovico. V potniški terminal lahko vstopajo izključno potniki in zaposleni, obiskovalcem in spremljevalcem vstop ni dovoljen.
 
Razkuževanje, čiščenje in zračenje prostorov
Izvaja se pogosto zračenje prostorov, čiščenje z razkuževanjem, posebej delov in predmetov, ki so bolj izpostavljeni (kljuke, pipe, ograje, stikala, itd.).
 
Merjenje telesne temperature
Merjenje telesne temperature se bo izvajalo le pri določenih letih, na zahtevo letalskih prevoznikov. 
 
Dodatna zaščita zaposlenih
 
Zaščitna stekla
Delovna mesta pri prijavi na let in na izhodih na letala so opremljena z zaščitnimi stekli.
 
Obvezna uporaba zaščitnih sredstev:
pri spremstvu in pomoči potnikom (služba za oskrbo potnikov) maske in rokavic za enkratno uporabo;

  • za prenos potnikov v in iz letal (gasilci) maske, rokavic za enkratno uporabo, zaščitnih očal in zaščitne obleke;
  • za pregled potnikov in drugega osebja na varnostnih kontrolnih točkah (varnostniki) maske, rokavic za enkratno uporabo in zaščitnih očal;
  • za natovarjanje in raztovarjanje ter čiščenje kabine letala oziroma na splošno za opravljanje nalog na/v letalu maske.

Z odgovornim ravnanjem in spoštovanjem varnostnih ukrepov nam pomagajte obvarovati vaše zdravje in zdravje drugih. Hvala! Želimo vam varen in brezskrben začetek potovanja!

Iskanje

Zapri