Za vstop v Slovenijo potrebno izpolniti Evropski elektronski obrazec za sledenje potnikov

12. 8. 2021

Potniki, ki bodo v Slovenijo pripotovali od 16. avgusta naprej, bodo morali za vstop v državo izpolniti Evropski elektronski obrazec za sledenje potnikov.

S 16. avgustom 2021 Slovenija uvaja Evropski elektronski obrazec za potrebe sledenja potnikov v letalskem prometu – European Digital Passenger Locator Form (dPLF), ki omogoča lažje in hitrejše sledenje v primeru, da so potniki med potovanjem izpostavljeni osebi, okuženi s covidom-19.

Vsi potniki, tako tujci kot slovenski državljani, ki bodo vstopali v Slovenijo z letalom bodo morali pred vstopom v državo izpolniti digitalni obrazec za sledenje potnikov (elektronski obrazec PLF). Slovenski dPLF obrazec je del evropskega elektronskega sistema PLF in je dostopen na spletnem naslovu https://app.euplf.eu. Vsak posameznik (odrasla ali mladoletna oseba) bo moral izpolniti ločen dPLF, tudi če potuje z družino ali kot del skupine. Če potnik potuje z družino ali kot del skupine, lahko uporabi en uporabniški račun za oddajo do 5 dPLF obrazcev za družino ali člane skupine. Tranzitnim potnikom obrazca ni potrebno izpolnjevati. Podatke, ki jih potniki posredujejo, lahko epidemiološka služba Nacionalnega inštituta za javno zdravje uporabi za hiter stik s potniki in njihovimi kontakti, da prepreči nadaljnje širjenje bolezni in zaščiti zdravje potnikov.

Sledenje stikom potnikov se uporablja v 16 državah članicah EU.

Več informacij o  spletni aplikaciji dPLF je na voljo na spletni strani: https://app.euplf.eu/#/

Iskanje

Zapri