Z ljubljanskega letališča že jeseni neposredno v Dubaj

14. 6. 2021

Nizkocenovni letalski prevoznik flydubai iz Združenih arabskih emiratov bo 24. septembra vzpostavil neposredno povezavo s slovensko prestolnico in Dubajem. Iz Ljubljane bo v Dubaj možno poleteti trikrat tedensko, in sicer ob sredah, petkih in nedeljah ob 15:15. Vozovnice so za nakup že na voljo.

»Po večletnih intenzivnih prizadevanjih za vzpostavitev povezave med Ljubljano in arabskim polotokom je realizacija teh pogovorov zares zelo zadovoljujoča. Vzpostavitev nove redne povezave v tem izjemno zahtevnem obdobju za svetovno letalstvo in naše letališče predstavlja nove priložnosti za slovensko gospodarstvo in turizem, izboljšujemo pa tudi povezljivost Slovenije s svetom. Za Fraport Slovenija nova linija ustvarja nove možnosti za ponovno rast in razvoj. Veseli me, da bo linija zaživela po otvoritvi novega potniškega terminala, ki za naše letališče predstavlja posebno prelomnico, vstop v novo obdobje letališča«, je ob tej priložnosti povedal Zmago Skobir, poslovodni direktor Fraporta Slovenija.

V Fraportu Slovenija ocenjujemo, da ima nova neposredna povezava velik potencial in da bo za naše potnike arabska destinacija privlačna, poleg tega Dubaj predstavlja odlično izhodišče za nadaljnja potovanja in povezave po vsem svetu. Prav tako verjamemo, da je Slovenija turistično izredno zanimiva destinacija, ki bo z novo vzpostavitvijo letalske povezave pripomogla k okrevanju domačega turizma.

V luči omejenih okoliščin potovanj svetujemo, da se pred potovanjem potniki dobro seznanijo z veljavnimi omejitvami pri prehajanju mej ter da svoje potovalne načrte prilagodijo sprejetim zdravstvenim in varnostnim standardom v izbrani državi. Informacijsko vozlišče družbe flydubai je na voljo na naslovu: https://www.flydubai.com/en/plan/covid-19/

Potovanja z ljubljanskega letališča

Na ljubljanskem letališču trenutno mednarodne lete opravljajo Aeroflot (trije leti tedensko v Moskvo), Air France (trije leti tedensko v Pariz), Air Serbia (pet letov tedensko v Beograd), easyJet (dva leta tedensko v London), LOT Polish Airlines (dva leta tedensko v Varšavo), Lufthansa (devet tedenskih letov v Frankfurt), Transavia (dva leta tedensko v Amsterdam) ter Turkish Airlines (trije leti tedensko v Istanbul). Obstoječim prevoznikom se bodo tekom poletja pridružili še drugi in tako na vrhuncu poletne sezone ljubljansko letališče povezali s 17 destinacijami.

Informativni sezonski vozni red poletov, ki predstavlja trenutne uradne napovedi letenja prevoznikov z ljubljanskega letališča, je na voljo tukaj.


Varnostni ukrepi

Varnost naših potnikov je naša najpomembnejša prioriteta. Za varen sprejem potnikov in varno delo zaposlenih smo na ljubljanskem letališču uvedli številne ukrepe, za kar smo s strani mednarodnega združenja letališč ACI (Airport Council International) pridobili tudi certifikat AHA (Airport Health Accreditation), ki potrjuje, da potrjeno zagotavljamo varne pogoje za potnike in zaposlene.

Prosimo, da se pred prihodom na letališče seznanite s sprejetimi ukrepi – kliknite tukaj, in tako potovanje začnite varno in brez skrbi.

Na letališču zagotavljamo možnost testiranja na koronavirus za potnike in ostale zainteresirane, ki potrebujejo potrdilo o opravljenem testu.

Kontakt za medije

Iskanje

Zapri