Wizz Air ponovno z leti med ljubljanskim letališčem in Lutonom

13. 12. 2021

Z današnjim dnem se po več kot letu in pol premora zaradi epidemije ponovno vzpostavlja letalska povezava med ljubljanskim letališčem in londonskim letališčem Luton.

Nizkostroškovni letalski prevoznik Wizz Air bo to povezavo spet ponujal trikrat tedensko, in sicer ob ponedeljkih, sredah in petkih po naslednjem voznem redu:

Prikazan vozni red je informativne narave. Predstavlja trenutne uradne napovedi letalskih prevoznikov in se lahko razlikuje od dejanskega izvajanja letov, saj v trenutnih razmerah pri tem prihaja do pogostih sprememb. Priporočamo, da točen vozni red letenja preverite na spletni strani prevoznikov.

Vsi navedeni časi so lokalni.

Enosmerne letalske vozovnice z Wizz Airom, ki so v zimskih mesecih najugodnejše, so na voljo že od 15 evrov naprej. O ponudbah letov v britansko prestolnico se lahko potniki pozanimajo tudi spletni strani letališča

V zimskem voznem redu je tako z ljubljanskega letališča zdaj mogoče potovati s 13 rednimi letalskimi prevozniki na 14 destinacij. Čeprav je prehajanje meja še vedno omejeno s številnimi ukrepi za obvladovanje epidemije Covid-19, povpraševanje po potovanjih na splošno narašča. Podrobnejši informativni vozni red si lahko ogledate tukaj.

 

Spodbudno je, da se število letov na obstoječih destinacijah povečuje, obetavne pa so tudi že najave letov za poletno sezono 2022. Trenutno lete v Slovenijo opravljajo spodaj našteti prevozniki: 

 • Aeroflot trikrat tedensko v Moskvo,
 • Air France devetkrat tedensko v Pariz,
 • Air Montenegro dvakrat tedensko v Podgorico,
 • Air Serbia osemkrat tedensko v Beograd,
 • Brussels Airlines dvakrat tedensko v Bruselj,
 • easyJet štirikrat tedensko na London Gatwick,
 • flydubai trikrat tedensko v Dubaj,
 • LOT Polish Airlines dnevno v Varšavo,
 • Lufthansa dvakrat dnevno v Frankfurt,
 • Swiss International Airlines trikrat tedensko v Zurich,
 • Transavia štirikrat tedensko v Amsterdam,
 • Turkish Airlines petkrat tedensko v Istanbul,
 • Wizz Air dvakrat tedensko v Bruselj, Charleroi,
 • Wizz Air trikrat tedensko v London, Luton.

Novembra smo na Brniku oskrbeli 45.660 potnikov, kar predstavlja 95 odstotkov več kot novembra lani, ko so bila zaradi omejitev za obvladovanje epidemije potovanja zelo omejena, in 46 odstotkov manj kot novembra 2019, v prometno živahnem predkoronskem letu.Skupno je do vključno novembra čez ljubljansko letališče potovalo 385.247 potnikov, kar je 33,2 odstotka več kot v enakem obdobju lani in 23 odstotkov potnikov iz enakega obdobja v letu 2019.

Prizadevanja Fraporta Slovenija so po epidemiji virusa Covid-19 usmerjena v obnovitev in krepitev mreže poletov z ljubljanskega letališča. Pri tem je poudarek na letalskih povezavah z dolgoročnim potencialom, ki so zanimive za slovenske potnike in vhodni turizem, ter partnerstva, ki lahko poleg privlačnih neposrednih povezav ponudijo tudi dobra izhodišča za nadaljevanje letalskih potovanj na vse konce sveta. V tem času potekajo še zadnja usklajevanja okoli naslednjega poletnega letalskega voznega reda. Napovedi letenja za prihodnjo sezono so spodbudne – postregla naj bi z novostmi in na ljubljansko letališče vrnila nekaj povezav, ki so bile prekinjene zaradi epidemije. Povezavam v zimskem voznem redu naj bi se pridružile naslednje: Transavia France z leti na pariško letališče Orly, Finnair z letenjem v Helsinke, Lufthansa v München, British Airways na London Heathrow, easyJet na London Luton, Iberia v Madrid in Israir v Tel Aviv.

Iskanje

Zapri