V mreži letov z ljubljanskega letališča še Tivat in Tel Aviv

22. 6. 2022

Mrežo letov z ljubljanskega letališča sta dopolnili še zadnji dve od napovedanih povezav za letošnjo poletno sezono. Preteklo nedeljo je prevoznik Air Montenegro ponovno vzpostavil letenje v Tivat, izraelski prevoznik Israir Airlines pa je včeraj vrnil lete v Tel Aviv. Z nastopom šolskih počitnic naslednji teden bo na voljo tudi najobsežnejše število čarterskih letov v letošnjem poletnem voznem redu. V najbolj prometnem obdobju bodo potniki z ljubljanskega letališča lahko leteli z okoli 140 leti na teden.

Prevoznik Air Montenegro je minulo nedeljo vzpostavil lete v Tivat, priljubljeno črnogorsko obmorsko počitniško destinacijo. Tja bo do konca septembra ponujal štiri lete na teden, vsak ponedeljek, sredo, petek in nedeljo. Leti v Tivat so na voljo že od 89 evrov naprej (cena enosmerne letalske vozovnice). Leti v Podgorico v tem času ne bodo na voljo, Air Montenegro jih bo vrnil oktobra.

Prikazan vozni red je informativne narave. Predstavlja trenutne uradne napovedi letalskih prevoznikov in se lahko razlikuje od dejanskega izvajanja letov, saj v trenutnih razmerah pri tem prihaja do pogostih sprememb. Priporočamo, da točen vozni red letenja preverite na spletni strani prevoznikov.

Vsi navedeni časi so lokalni.

"Z začetkom poletja za ljubljansko letališče nastopijo prometno najbolj pestri meseci leta. Naši mreži se pridružujejo dodatni redni leti, v polnem zamahu bo zaživela čarterska ponudba. Veseli nas, da se je prevoznik Air Montenegro prilagodil povpraševanju naših potnikov in bo v vrhuncu poletne sezone ponujal lete do priljubljene počitniške destinacije v Črni gori. Prav tako pozdravljamo redno čartersko povezavo Israir Airlines, ki bo poskrbela predvsem za prihode tujih turistov v Slovenijo,« je ob širitvi ponudbe letov pred nastopom visoke poletne sezone dejala poslovodna direktorica Fraporta Slovenija, dr. Babett Stapel.

Prevoznik Israir Airlines je včeraj na ljubljansko letališče vrnil lete v Tel Aviv. Ponujal jih bo vse do konca oktobra, vsak torek in soboto. Na povezavi bodo v Slovenijo potovali večinoma čarterski potniki, a je lete mogoče rezervirati tudi v prosti prodaji. Na voljo so že od 80 eur naprej (cena enosmerne letalske vozovnice). Drugo največje mesto Izraela ter gospodarsko in kulturno središče države je zaradi svoje obmorske lege privlačna poletna destinacija, ki slovi tudi po razburljivem nočnem življenju. Lete bo prevoznik opravljal z letaloma airbus A320 in boeing B737. Vozni red letov v Tel Aviv je na voljo tukaj.

Z ljubljanskega letališča v poletnem voznem redu lete ponuja 15 rednih letalskih prevoznikov na 19 destinacij:

  • Air France dvakrat dnevno v Pariz
  • Air Montenegro dvakrat tedensko v Podgorico in štirikrat tedensko v Tivat (izmenjajoči povezavi),
  • Air Serbia enajstkrat tedensko v Beograd in dvakrat tedensko v Niš,
  • Brussels Airlines petkrat tedensko v Bruselj,
  • British Airways petkrat tedensko v London, Heathrow,
  • easyJet petkrat tedensko v London, Gatwick,
  • flydubai petkrat tedensko v Dubaj,
  • Israir Airlines dvakrat tedensko v Tel Aviv,
  • LOT Polish Airlines osemkrat tedensko v Varšavo,
  • Lufthansa dvakrat dnevno v Frankfurt in dnevno v München,
  • Swiss International Airlines dnevno v Zürich,
  • Transavia štirikrat tedensko v Amsterdam, 
  • Transavia France dvakrat tedensko v Pariz, Orly,
  • Turkish Airlines desetkrat tedensko v Istanbul, 
  • Wizz Air dvakrat tedensko v Bruselj, Charleroi in trikrat tedensko v London, Luton.

Pestra čarterska ponudba
Ponudba čarterskih letov počitnikarjem v letošnjem vrhuncu sezone omogoča večjo izbiro destinacij. Turistične agencije, ki organizirajo poletne čarterje z ljubljanskega letališča, bodo zagotavljale lete do najbolj priljubljenih destinacij v Turčiji, Španiji, na številnih grških otokih in v Egiptu.

Dinamična rast potnikov
V prvih petih mesecih leta smo na ljubljanskem letališču našteli skupaj več kot 281 tisoč potnikov, kar je skoraj sedemkrat več kot v enakem obdobju lani. V prejšnjem mesecu smo v primerjavi z majem 2021 zabeležili šestkrat več potnikov (84.886). Dinamično rast potnikov spodbuja sproščanje vstopnih omejitev v evropskih državah in po svetu ter s tem povezano okrepljeno povpraševanje po rednih letih. Pomembno k njej prispeva tudi čarterski promet.

Na letališče pravočasno in dobro pripravljeni
V poletnih mesecih bo promet na ljubljanskem letališču živahen. Da bi tudi sami pripomogli k čim bolj učinkoviti oskrbi, naj potniki na letališče pridejo pravočasno in dobro pripravljeni. Priporočamo, da prispejo vsaj dve uri pred letom, da si v naprej priskrbijo vse potrebne potovalne dokumente, so pozorni na zahteve glede veljavnosti teh in imajo pripravljena dokazila o izpolnjevanju vstopnih pogojev za destinacije, kamor so namenjeni.

Napredne tehnologije in izboljšave za boljšo izkušnjo
Uporaba naprednih tehnologij v novem terminalu omogoča boljšo uporabniško izkušnjo. Do varnostno-kontrolne točke potniki prehajajo čez vrata z avtomatsko zaznavo letalskih vozovnic, pretočnost ob varnostnem pregledu pa je povečana s pomočjo dveh pametnih varnostnih linij in napredno tehnologijo za pregled prtljage. V februarju je zaživela povezava med novim in starim terminalom, zaključena je bila tudi prenova nekaterih delov starega terminala, ki so namenjeni obravnavi potnikov v prihodu. Po povezovalnem hodniku do nove varnostno-kontrolne točke dostopajo čarterski potniki, ki prijavo na let opravljajo v starem terminalu ter transferni potniki iz ne-schengenskih območij.

Iskanje

Zapri