Transavia France z novo letalsko povezavo na pariški Orly

15. 4. 2022

Včeraj smo na ljubljanskem letališču pozdravili novo letalsko povezavo. Lete na pariško letališče Orly je vzpostavil nizkostroškovni prevoznik Transavia France, ki je del skupine Air France KLM. V francosko prestolnico bo letel dvakrat na teden in tako obstoječo ponudbo letov v Pariz, ki jih na letališče Charles de Gaulle zagotavlja Air France, razširil z večernimi leti ob četrtkih in nedeljah. Fraport Slovenija ob ugodnih razmerah pričakuje, da bo povezava prerasla v celoletno.

Letalski prevoznik Transavia France dopolnjuje mrežo letov z ljubljanskega letališča. Prvo letalo je po uri in pol letenja z letališča Orly na Brniku pristalo včeraj, 14. 4. okoli 18. ure. Nizkostroškovnik bo lete ponujal dvakrat na teden, vsak četrtek in nedeljo po spodnjem voznem redu. Opravljal jih bo s 189-sedežnim letalom boeing 737-800.

Prikazan vozni red je informativne narave. Predstavlja trenutne uradne napovedi letalskih prevoznikov in se lahko razlikuje od dejanskega izvajanja letov, saj v trenutnih razmerah pri tem prihaja do pogostih sprememb. Priporočamo, da točen vozni red letenja preverite na spletni strani prevoznikov.

Vsi navedeni časi so lokalni.

Ob otvoritvi povezave smo na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana skupaj s prevoznikom pripravili simbolično slovesnost s prerezom traku ter posadko in prve potnike na pot pospremili s sladkim presenečenjem v barvah Transavie. 

Mag. Janez Krašnja, vodja letaliških storitev v Fraportu Slovenija, je ob vzpostavitvi nove povezave dejal: »Transavia France prinaša dobrodošlo dopolnitev letov v Pariz. Francoska prestolnica je med potniki ljubljanskega letališča izredno priljubljena. Novi leti so kot nalašč za tiste, ki bi Pariz radi doživeli v nekaj dneh, v obratni smeri pa idealna izbira za Francoze, ki načrtujejo podaljšan konec tedna v naši čudoviti Sloveniji. Verjamemo, da bo povezava upravičila pričakovanja prevoznika ter bo ob ugodnih epidemioloških razmerah v jeseni in nadaljevanju okrevanja povpraševanja po letih lahko prerasla v dolgoročno pridobitev mreže ljubljanskega letališča.«

Letalske vozovnice Transavie France v Pariz je mogoče rezervirati na prevoznikovi spletni strani www.transavia.com ali na spletni strani ljubljanskega letališča www.lju-airport.si že za 49 evrov v eno smer.

Transavia na ljubljanskem letališču ponuja tudi lete v Amsterdam, in sicer od leta 2017 naprej. Slovenijo z Nizozemsko v poletnem voznem redu povezuje do štirikrat na teden, ob torkih, četrtkih, petkih in nedeljah.

Francoski nizkocenovni prevoznik Transavia France z bazo na pariškem letališču Orly je v lasti družb Air France in Transavia. Z nizozemsko matično družbo delujeta pod skupno blagovno znamko Transavia in z leti iz Francije in Nizozemske zagotavljata povezave do številnih destinacij v Evropi in Sredozemlju.

Plod tesnega in dolgoletnega sodelovanja ljubljanskega letališča z Air France je stabilna in močna povezava s Parizom, ki se nenehno nadgrajuje. Trenutno prevoznik v francosko prestolnico leti osemkrat na teden, z junijem pa napoveduje letenje dvakrat dnevno. Letališče Charles de Gaulle je kot eno največjih evropskih vozlišč tudi odlično izhodišče za nadaljevanje letalskih potovanj, še posebej v ZDA in Latinsko Ameriko.

Mreža letov z ljubljanskega letališča v poletnem voznem redu ponuja povezave 15 rednih prevoznikov neposredno na 19 destinacij. V vrhuncu poletne sezone bo število tedenskih frekvenc letalskih prevoznikov bistveno večje kot lani, obeta se tudi močna čarterska sezona. Več o poletnem voznem redu je na voljo tukaj.

Iskanje

Zapri