Spremenjeni pogoji pri prehajanju meje

30. 3. 2021

Vlada Republike Slovenije je z 29. marcem zaradi zajezitve in obvladovanja nalezljive bolezni COVID-19 zaostrila pogoje pri prehajanju meje, ki se nanašajo tako na vstop kot na izstop iz Slovenije. Novi pogoji bodo v veljavi do vključno 11. aprila. V tem času se na letališču odvijata tako potniški kot tovorni prometz odlokom vlade pa je prepovedano splošno letalstvo.

Po novem je v Slovenijo mogoče vstopiti le na kontrolnih točkah. Oseba, ki prihaja iz držav oziroma administrativnih enot držav na rdečem seznamu, je napotena v karanteno na domu, razen če ob vstopu v Slovenijo predloži negativni rezultat testa PCR, ki ni starejši od 48 ur, potrdilo o pozitivnem rezultatu testa PCR, ki je starejše od 21 dni ali dokazilo o cepljenju.

Potrdilo o testiranju se upošteva, če je bilo izdano v državah članicah EU oziroma državah članicah schengenskega območja.

Za osebe s prebivališčem v Republiki Sloveniji so prepovedana potovanja v države oziroma administrativne enote držav na rdečem seznamu, razen za izjeme. To sta dve splošni izjemi (prebolevniki in cepljeni) in vse posebne izjeme. 

Potniki in ostali zainteresirani lahko opravijo testiranje na Covid-19 neposredno na letališču. Testiranje je prostovoljno in samoplačniško. Več o storitvi najdete tukaj.

Več o pogojih prehajanja meje, si prosimo, preberite na straneh Ministrstva za notranje zadeve tukaj.

Iskanje

Zapri