Pravice in ukrepi letalskih potnikov pri spremembah letov zaradi epidemije koronavirusa

11. 5. 2020

Zaradi posledic epidemije virusa covid-19 je letalski promet v Evropi in po svetu močno omejen. Ljubljansko letališče je za potniški promet ponovno odprto od 12. maja, odkar je vlada preklicala prepoved opravljanja mednarodnega letalskega potniškega prometa.

Zaradi ukrepov za zajezitev širjenja koronavirusa, ki so jih sprejele države po vsem svetu, so številni potniki ostali brez rezerviranih letov ali pa so morali svoje potovanje prilagoditi. Nekateri pa se zaradi izrednih razmer soočajo z dvomi glede izvedbe načrtovanega potovanja. Na spletnih straneh Evropske komisije so v pomoč letalskim potnikom pripravili odgovore na najbolj pogosta vprašanja - najdete jih v tem dokumentu. Če ste potovanje rezervirali kot paket, se o vaših pravicah pozanimajte tukaj.

Odgovore na pogosta vprašanja glede odpovedi potovanj zaradi epidemije koronavirusa je na svoji spletni strani zbrala tudi Zveza potrošnikov Slovenije.

Več o pravicah letalskih potnikov na splošno pa lahko preberete na spletni strani Evropskega potrošniškega centra Slovenija.

Iskanje

Zapri