Pozdravljena, Air Serbia

29. 5. 2020

Po mesecih zatišja smo danes končno dočakali prvi redni potniški let iz Beograda. Air Serbia je tako prva letalska družba, ki po epidemiji ponovno vzpostavlja redno letenje. Na ljubljansko letališče bodo sprva leteli dvakrat tedensko, nato pa bodo pogostost prilagodili dejanskemu povpraševanju.

Turbopropelersko letalo ATR72 je na Brnik priletelo ob 9:05 s 24 potniki na krovu, odletelo pa ob 10. uri s 40 potniki.
 
Poslovodni direktor Fraporta Slovenija, Zmago Skobir, je prvi let pozdravil z naslednjimi besedami: »Prvi let je za nas izrednega pomena, ker je prvi korak v oživljanje prometa. Smo ga veseli, tudi nekaj vznemirjenja je čutiti. Svet potrebuje delujoč letalski promet. Izziv vseh, ki se ukvarjamo z njim je, da ljudje ponovno pridobijo zaupanje v smiselnost in varnost letalskih potovanj.«
 
Duncan Najysmith, generalni direktor Air Serbie je ob ponovni vzpostavitvi letov med Slovenijo in Srbijo povedal: "Veseli nas, da danes ponovno začenjamo z leti v Ljubljano, kar je hkrati ponovni začetek regionalnega zračnega prometa. Od danes do 21. junija načrtujemo, da bomo opravili 11 povratnih letov. Upamo, da bo povpraševanje dovolj veliko in bomo lahko kmalu povečali tedensko število letov v prestolnico Slovenije. Ljubljana je izredno pomembna destinacija za Srbijo, saj ni le zračni most med Beogradom in Ljubljano, temveč tudi odpira našo mrežo iz Ljubljane prek Beograda do nadaljnjih destinacij.

Prvi redni letalski prevoznik je na letališču pristal dva tedna in pol po tem, ko je vlada z 12. majem ponovno dovolila mednarodni letalski potniški promet. Ta je v okviru ukrepov za omejitev širjenja novega koronavirusa obstal 17. marca. Od takrat smo na letališču uvedli ukrepe za varen sprejem potnikov in varno delo zaposlenih. Ukrepe povzemamo v povezavi.

Iskanje

Zapri