Ponudba letov z ljubljanskega letališča se povečuje

29. 6. 2021

Po več kot enoletnem premoru zaradi posledic epidemije Covida-19 se je v ponedeljek, 28. junija, na ljubljansko letališče vrnil Brussels Airlines, član skupine Star Alliance. V prestolnico Belgije bo sprva letel trikrat na teden, vsak ponedeljek, petek in nedeljo. Število letov v prihodnje se bo povečevalo skladno s povpraševanjem. Belgijski prevoznik se na ljubljansko letališče vrača tik pred nastopom predsedovanja Slovenije Svetu EU.

Zmago Skobir, poslovodni direktor Fraporta Slovenija je pozdravil vrnitev neposredne povezave z Brusljem: »Veseli smo, da se je belgijski letalski prevoznik Brussels Airlines odzval na potrebe po letih, ki nastajajo zaradi predsedovanja Slovenije Svetu EU. Upamo, da bo zasedenost letal že v začetnem obdobju letenja dobra in da bo družba linijo že kmalu okrepila z dodatnimi leti.«

Leti med bruseljskim letališčem Brussels Airport in Letališčem Jožeta Pučnika Ljubljana bodo na sporedu vsak ponedeljek, petek in nedeljo po spodnjem voznem redu. Prevoznik jih bo opravljal z letalom tipa Airbus A320.

Od Do Dan Odhod Prihod Št. leta
Bruselj Ljubljana 1---5-- 17:15   SN3343
Bruselj Ljubljana ------7 20:35   SN3343
Ljubljana Bruselj 1---5--   18:00 SN3344
Ljubljana Bruselj ------7   21:15 SN3344


Air Montenegro v Tivat, ponovno povezava z Izraelom

Danes, 29. junija pa bomo ob 14:30 na brniški ploščadi prvič pozdravili še prevoznika Air Montenegro, ki bo z letalom tipa Embraer190 letel v Tivat, zaenkrat dvakrat na teden. Prevoznik namerava ponudbo letov septembra razširiti še z leti v Podgorico.

Na ljubljanskem letališču trenutno redne lete na naslednje destinacije ponujajo še: Aeroflot v Moskvo, Air France v Pariz, Air Serbia v Beograd, LOT Polish Airlines v Varšavo, Lufthansa v Frankfurt, SunExpress v Antalijo, Transavia v Amsterdam in Turkish Airlines v Istanbul. Obstoječim prevoznikom se bodo tekom poletja pridružili še drugi, po trenutnih napovedih: Wizz Air v Bruselj-Charleroi, British Airways v London Heathrow, easyJet v London Gatwick, Swiss International Airlines v Zurich, Israir v Tel Aviv, Iberia v Madrid in flydubai v Dubaj. Večina prevoznikov ob normalizaciji zdravstvenih razmer pričakuje povečano povpraševanje po potovanjih z letali, čemur se bodo prilagajali z dodajanjem letov v vozni red.

Čarterski promet

Sproščanju ukrepov za zajezitev epidemije sledi čarterski promet. Turističnim agencijam s privlačno ponudbo oživljanje čarterskega prometa dobro uspeva, čarterski promet pa je v poletnem obdobju stekel v večjem obsegu kot preteklo sezono. Med najbolj privlačnimi čarterskimi destinacijami so grški otoki, turška Antalya, Djerba v Tuniziji, egiptovski Sharm-El-Sheikh in Hurghada, Barcelona, Madeira in Tenerifi.

Informativni sezonski vozni red poletov, ki predstavlja trenutne uradne napovedi letenja prevoznikov z ljubljanskega letališča, je na voljo tukaj.

V luči omejenih okoliščin potovanj svetujemo, da se pred potovanjem potniki dobro seznanijo z veljavnimi omejitvami pri prehajanju mej ter da svoje potovalne načrte prilagodijo sprejetim zdravstvenim in varnostnim standardom v izbrani državi. 

Varnostni ukrepi

Varnost naših potnikov je naša najpomembnejša prioriteta. Za varen sprejem potnikov in varno delo zaposlenih smo na ljubljanskem letališču uvedli številne ukrepe, za kar smo s strani mednarodnega združenja letališč ACI (Airport Council International) pridobili tudi certifikat AHA (Airport Health Accreditation), ki potrjuje, da potrjeno zagotavljamo varne pogoje za potnike in zaposlene.

Prosimo, da se pred prihodom na letališče seznanite s sprejetimi ukrepi – kliknite tukaj, in tako potovanje začnite varno in brez skrbi.

Na letališču zagotavljamo možnost testiranja na koronavirus za potnike in ostale zainteresirane, ki potrebujejo potrdilo o opravljenem testu.

Kontakt za medije

Iskanje

Zapri