Pomembno obvestilo: Od 12. maja naprej spet brez omejitev v zračnem prometu

11. 5. 2020

Vlada Republike Slovenije z 12. majem umika ukrepe, ki bi omejevali zračne prevoze v Republiki Sloveniji, saj je ocenila, da ta ukrep ni več ne potreben ne smiseln. Omejitev se umika za mednarodne zračne prevoze tako iz območja Evropske unije kot iz tretjih držav. 

Več o sprejeti odločitvi v sporočilu za medije Vlade RS. 

V Fraportu Slovenija pozdravljamo vladno odločitev, saj je sprostitev ukrepov za operativno planiranje letenja s strani letalskih prevoznikov ključnega pomena. Večina letalskih prevoznikov je sicer potniške lete na naše letališče odpovedala do konca maja. Ne glede na to smo se v minulih dneh pospešeno pripravljali na sprejem prvih potnikov in namestili vse potrebno za varen zagon potniškega prometa.

Vsem, ki bi morali v naslednjih dneh potovati prek ljubljanskega letališča, svetujemo, da se za podrobnejše informacije obrnejo na letalskega prevoznika ali prodajno mesto, kjer so kupili letalske vozovnice. Več o pravicah letalskih potnikov najdete tukaj

Vlada Republike Slovenije je z namenom zajezitve širjenja koronavirusa SARS-CoV-2 prepovedala opravljanje potniških zračnih prevozov v Republiki Sloveniji 17. marca. Odlok je prepovedoval opravljanje mednarodnega zračnega prevoza potnikov iz vseh držav v Republiko Slovenijo, tudi znotraj Evropske unije. Prepoved ni veljala za tovorni promet, posebne zračne prevoze brez prevoza potnikov in državne lete.

Veselimo se, da vas na letališču ponovno pozdravimo, ko bo to mogoče!

Iskanje

Zapri