Poleti na 16 rednih potniških destinacij s 15 prevozniki

25. 3. 2021

Prihodnji vikend v letalskem prometu začne veljati poletni vozni red. Začetek poletne sezone je zaradi epidemičnih razmer še vedno zaznamovan z zmanjšanim obsegom potniških letov. Trenutno na ljubljansko letališče leti pet rednih letalskih prevoznikov, ki zagotavljajo naslednje letalske povezave: Lufthansa s Frankfurtom, Air France s Parizom, Turkish Airlines z Istanbulom, Aeroflot z Moskvo in Air Serbia z Beogradom.

Po zdajšnjih napovedih bo na vrhuncu poletne sezone na ljubljansko letališče letelo 15 rednih letalskih prevoznikov, ki bodo leteli na 16 destinacij: Transavia v Amsterdam, SunExpress v Antalyo, Air Serbia v Beograd, Brussels Airlines v Bruselj, Wizz Air v Bruselj-Charleroi, Lufthansa v Frankfurt, easyJet v London na letališči Gatwick in Luton, British Airways v London na letališče Heathrow, Turkish Airlines v Istanbul, Aeroflot v Moskvo, Air France v Pariz, El AL v Tel Aviv, LOT Polish Airlines v Varšavo, Finnair v Helsinke in Swiss International Airlines v Zurich. Letalski promet naj bi se po zdajšnjih napovedih začel intenzivneje restavrirati v začetku maja. Informativni sezonski vozni red poletov z Brnika, ki predstavlja trenutne uradne napovedi letenja prevoznikov, je na voljo tukaj.
 
Po zdajšnjih načrtih bo čarterski promet v poletnem obdobju stekel v večjem obsegu kot preteklo sezono. Turistične agencije bodo z Brnika organizirale potovanja na grške otoke, v turško Antalyo, v egiptovski Sharm-El-Sheikh in Hurghado ter v Barcelono.
 
Ker skoraj dnevno prihaja do sprememb pri napovedi in izvedbi letov potnikom svetujemo, da se za točne informacije o možnostih letov v realnem času pozanimajo na spletnih straneh prevoznikov ali na prodajnih mestih, kjer so kupili letalsko vozovnico.  
 
Varnost naših potnikov ostaja na prvem mestu. Na letališču zagotavljamo možnost testiranja na koronavirus za potnike in ostale zainteresirane, ki potrebujejo potrdilo o opravljenem testu. Za varen sprejem potnikov in varno delo zaposlenih smo na ljubljanskem letališču uvedli številne ukrepe. Potnike prosimo, da se pred prihodom na letališče z njimi seznanijo.

Iskanje

Zapri