Air France znova povezal Slovenijo s Parizom

24. 6. 2020

Oživljanje prometa na ljubljanskem letališču se nadaljuje. Air France je šesti redni prevoznik, ki se vrača na naše letališče. Slovenijo bo s francosko prestolnico sprva povezoval dvakrat tedensko, po napovedih pa pogostost letenja postopoma povečeval.

Na brniškem letališču smo danes ob 11:28 ponovno pozdravili letalo prevoznika Air France iz Pariza. S sto-sedežnim letalom Embraer 190 je k nam pripotovalo 55 potnikov, v Francijo, ki jo je Slovenija nedavno uvrstila na seznam epidemiološko varnih držav, pa je ob 12:25 odpotovalo 42 potnikov.

»Vračanje renomiranih prevoznikov in vzpostavljanje povezav z evropskimi destinacijami je pomembno za letališče, slovenski trg in slovensko gospodarstvo. Žal je na spisku varnih držav za vstop v Slovenijo brez 14-dnevne karantene trenutno le nekaj držav, iz katerih opravljajo letalski prevozniki redne lete na ljubljansko letališče, kar je ključen razlog za počasnejšo obnovo letalskega prometa na ljubljanskem letališču od pričakovane. Na letališču si želimo čim hitrejšega oživljanja prometa in spodbudnih rešitev ter promocije Slovenije kot letalske destinacije, saj sicer tvegamo nastajanje dodatne vrzeli v letalski povezljivosti Slovenije tudi po koncu pandemije,« je ob ponovnem zagonu letenja francoskega prevoznika dejal mag. Janez Krašnja, vodja letaliških storitev v Fraportu Slovenija.
 
Po prekinitvi, ko je letalski potniški promet v celoti zastal, so lete na naše letališče že obnovili:
• Air Serbia (dvakrat tedensko v Beograd),
• Montenegro Airlines (petkrat tedensko v Podgorico),
• Lufthansa (šestkrat tedensko v Frankfurt),
• Wizz Air (dvakrat tedensko na belgijski Charleroi),
• Transavia (trikrat tedensko v Amsterdam). 
 
Že v ponedeljek bo lete v Bruselj ponovno vzpostavil prevoznik Brussels Airlines, 1. julija bo po napovedih v Istanbul začel leteti Turkish Airlines in dan kasneje Windrose v Kijev.
 
Varnostni ukrepi na letališču

Ljubljansko letališče je za varovanje zdravja potnikov in zaposlenih sprejelo številne preventivne ukrepe, s katerimi zmanjšujemo možnost širjenja nalezljivih okužb. Priporočamo, da se potniki pred prihodom na letališče seznanijo z njimi, da bodo svoje potovanje začeli varno, prijetno in brez skrbi. 

Iskanje

Zapri