Air France dvakrat dnevno z ljubljanskega letališča v Pariz

31. 5. 2022

Letalski prevoznik Air France krepi povezavo z ljubljanskega letališča v Pariz. Število frekvenc bo z današnjim dnem podvojil – na letališče Charles de Gaulle bo letel dvakrat na dan. Tako bo ponudil večji obseg letenja, kot ga je z ljubljanskega letališča zagotavljal pred epidemijo Covida-19.

Letalska povezava z ljubljanskega letališča na pariški Charles de Gaulle se bo močno okrepila. Prevoznik Air France z obstoječe dnevne frekvence prehaja na dvakrat dnevno letenje. Potniki bodo lahko izbirali med jutranjim letom ob 6:45 in popoldanskim letom ob 15:05. Urnik letenja je z dopoldanskim prihodom na pariško letališče ugoden tudi za nadaljevanje letalskih poti naprej po svetu.

Podrobnejši vozni red je na voljo spodaj.

 

Prikazan vozni red je informativne narave. Predstavlja trenutne uradne napovedi letalskih prevoznikov in se lahko razlikuje od dejanskega izvajanja letov, saj v trenutnih razmerah pri tem prihaja do pogostih sprememb. Priporočamo, da točen vozni red letenja preverite na spletni strani prevoznikov.

Vsi navedeni časi so lokalni.

Air France bo letenje z Brnika na letališče Charles de Gaulle opravljal s 100-sedežnim letalom Embraer 190. Lete je mogoče rezervirati na spletni strani prevoznika www.airfrance.si.

Ob uvedbi dveh dnevnih letov med Ljubljano in Parizom je regijska direktorica prodaje skupine Air France – KLM Ildiko Mc Partlin-Kiss dejala: »Zelo me veseli, da smo uvedli dodaten dnevni let iz Ljubljane v Pariz, kar priča o veljavi in zaupanju, ki ga ima letalska družba Air France na slovenskem trgu. Dodaten let bo prinesel odlično povezanost z ostalimi destinacijami, kamor leti Air France, ure poletov pa so idealne za načrtovanje vikend pobega v Pariz. Nadejam se, da bo s povečanim obsegom storitev Slovenija kmalu pozdravila veliko tujih turistov z vseh koncev sveta.«

Zadovoljstvo nad krepitvijo letalske povezave v Pariz je izrazila tudi dr. Babett Stapel, poslovodna direktorica Fraporta Slovenija: »Izjemno zadovoljni smo, da se naše dolgoletno uspešno partnerstvo z Air France zdaj nadgrajuje s še močnejšim nastopom na trgu, ki celo presega predkoronski obseg letenja. Pariz se po številu potnikov uvršča med najbolj priljubljene destinacije z ljubljanskega letališča, zato smo veseli, da bomo potnikom lahko omogočili še pestrejšo izbiro neposrednih letov tja in možnosti nadaljevanja poti do drugih kontinentov.«

 

S pogostejšimi leti Air France je Pariz trenutno destinacija z največjo frekvenco letov z ljubljanskega letališča. Lete v francosko prestolnico ponuja tudi nizkostroškovni letalski prevoznik Transavia France, in sicer dvakrat na teden na letališče Orly.

Z Letališča Jožeta Pučnika Ljubljana direktne lete do naslednjih destinacij trenutno ponujajo spodaj našteti prevozniki:

  • Air France dvakrat dnevno v Pariz,
  • Air Montenegro trikrat tedensko v Podgorico,
  • Air Serbia dvanajstkrat tedensko v Beograd in dvakrat tedensko v Niš,
  • British Airways petkrat tedensko v London, Heathrow,
  • Brussels Airlines petkrat tedensko v Bruselj,
  • easyJet šestkrat tedensko v London, Gatwick,
  • flydubai štirikrat tedensko v Dubaj (od julija naprej dnevno),
  • LOT Polish Airlines dnevno v Varšavo,
  • Lufthansa dvakrat dnevno v Frankfurt in dnevno v München,
  • Swiss International Airlines dnevno v Zürich,
  • Transavia trikrat tedensko v Amsterdam,
  • Transavia France dvakrat tedensko v Pariz, Orly,
  • Turkish Airlines desetkrat tedensko v Istanbul,
  • Wizz Air dvakrat tedensko v Bruselj, Charleroi in trikrat tedensko v London, Luton.

V poletnem voznem redu pričakujemo še vzpostavitev letov prevoznika Air Montenegro v Tivat in prevoznika Israir v Tel Aviv.

Iskanje

Zapri